ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

Δωρεάν στα ιδιωτικά ιατρεία οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ

Την επέκταση του δικτύου των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στους 6.000 γιατρούς του ΙΚΑ να δέχονται ασθενείς στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Οι επισκέψεις θα μπορούν να πραγματοποιούνται τις απογευματινές ώρες και οι ασφαλισμένοι δεν θα καταβάλουν επίσκεψη. Η αμοιβή του ιατρού από το ταμείο (ΕΟΠΥΥ) θα είναι 10 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ.Λοβέρδο ο μέγιστος αριθμός των απογευματινών επισκέψεων θα είναι 150 το μήνα για κάθε γιατρό.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, άμεσα θα υπογραφούν 5.500 νέες συμβάσεις με νέους γιατρούς, κυρίως παθολογους και παιδίατρους που θα κληθούν να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες του συστήματος.
protothema
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι καλούνται άμεσα για εξηγήσεις 11 γιατροί που αναδείχθηκαν, όπως είπε χαρακτηριστικά "ολυμπιονίκες" της συνταγογράφησης μιας και υπέγραφαν περισσότερες από 500 συνταγές το μήνα, αριθμός δυσανάλογος με τον κατάλογο των ασθενών τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Ανδρέας Λοέρδος, πρόκειται για έναν παθολόγο από την Αττική, έναν πνευμονολόγο απο την Μεσσηνία, έναν καρδιολόγο από τον Έβρο και οκτώ ακόμη γιατρούς.

Ο αρμόδιος διοικητής του ΕΟΠΥΥ θα έχει πλέον την αρμοδιότητα να καλεί τους γιατρούς που συνταγογραφούν μεγάλο όγκο φαρμάκων και να ζητεί εξηγήσεις από αυτούς.

Εφόσον οι εξηγήσεις δεν κριθούν ικανοποιητικές τότε οι γιατροί θα τίθενται εκτός ασφαλιστικού φορέα. Οι 11 γιατροί θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σύμφωνα με τη νέα διαδικασία.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη