Άθλιες συνθήκες κράτησης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στις φυλακές Τρίπολης

Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις.
Άθλιες συνθήκες κράτησης και στοίβαγμα ανθρώπων στις φυλακές Τρίπολης καταγγέλλουν με δηλώσεις τους στον τοπικό Τύπο, ο αντιπρόσωπος των... εργαζομένων στην Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος Παναγιώτης Πανόπουλος και ο πρόεδρος των εργαζομένων στις φυλακές Τρίπολης Θεοχάρης Βερέμης.

Ο υπερπληθυσμός των κρατουμένων στο κατάστημα Τρίπολης ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού, όπως σημειώνουν, οι φυλακές είναι δυναμικότητας 70 ατόμων και εδώ και πολύ καιρό ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος, φτάνει τους 180 και αναμένονται κι άλλοι. Παράλληλα, συμπληρώνουν, ότι λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων έχει μειωθεί στο 50% το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, σε σχέση με πριν από δυο χρόνια, σημειώνοντας ότι «η δυσαναλογία κρατουμένων - φυλάκων δημιουργεί τεράστια προβλήματα» .

Είναι χαρακτηριστικό ότι στους πέντε θαλάμους των φυλακών Τρίπολης έπρεπε βάσει των κανονισμών να βρίσκονται 14 άτομα ανά θάλαμο και είναι πάνω από 33, ενώ σε θαλάμους έχουν μετατραπεί και οι διάδρομοι ασφαλείας των φυλακών, όπου κρατούνται 16 άτομα ανά διάδρομο και όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, ''δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δεν γίνεται να δεχτούμε άλλους κρατούμενους.'' Παράλληλα, επισημαίνουν ότι τα 44 άτομα που βρίσκονται στα δικαστήρια και αναμένονται στις φυλακές Τρίπολης ''είναι αδύνατο να τους παραλάβουμε''. Επιπλέον σημειώνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι και απλήρωτοι το τελευταίο επτάμηνο για νυχτερινά κι εξαιρέσιμα.

Για τους λόγους αυτούς που δυσχεραίνουν τις συνθήκες κράτησης, αλλά και τις συνθήκες εργασίας στις φυλακές Τρίπολης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και πραγματοποιούν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί το έκτακτο συνέδριο η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: tromaktiko

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη