ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS

ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ


Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου τελείωσαν οι εργασίες της σημερινής ημερίδας στο Αμφιθέατρο του πνευματικού κέντρου με θέμα "ΝΕΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ", σε διοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα, τον κ. Καννελόπουλο Γενικό γραμματέα ΥΠΑΑΤ και τον αντιδήμαρχο κ. Κατσαφάνα.

Οι εισηγήσεις ξεκίνησαν με την ομιλία της κ. Φουλίδη απο το ΥΠΑΑΤ για τις ποικιλίες  νέων συμπληρωματικών καλλιεργειών καθώς και τα φρούτα και αρωματικά φυτά προς καλλιέργεια και ανέπτυξε τα προγράμματα  οικονομικών ενισχύσεων.
Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της APIVΙΤΑ κ. Οικονόμου - βιολόγος μίλησε για τα επιτεύματα της εταιρείας, τα φυτικλα συστατικά των καλυντικών της τα 6500 είδη φυτών στον κόσμο, το 70% των οποίων είναι προς εξαφάνιση, τα 200 είδη στην Πελοπόννησο και την συνεργασία της εταιρείας με καλλιεργητή από τις Ρίζες Αρκαδίας. Μίλησε για το μοναδικό μέλι Ελάτης βανίλια που βρίσκεται μόνο στον τόπο μας.

Η τελευταία εισήγηση ήταν του κ Σταυρόπουλου - γεωπόνου εκπροσώπου του ΚΟΡΡΕΣ που μίλησε για τις πρώτες ύλες της εταιρείας και τα φυτά εμπορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα.

Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση και ερωτήσεις των παρευρισκομένων

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη