ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: 2ο ΕΠΑΛ - ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ... ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Μια συνέντευξη για να μάθουμε περισσότερα για το κίνημα των αγροτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες έδωσε στο Βόλτα στην Τρίπολη - στην Βάλια Αμπατζή ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ κ. Ιωάννης Χουζούρης.
Καθηγητές και μαθητές εδώ και 3 εβδομάδες περίπου κάνουν αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο Δήμος Τρίπολης (όπως σε άλλα μερη της Ελλάδας) δηλαδή να φέρει κοντά τους καταναλωτές με τους τοπικούς παραγωγούς. Πόσο μάλλον σε μια πόλη την Τρίπολη που τριγύρω μας έχουμε άφθονα αγροτικά προϊόντα!

Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι με αφορμή το τμήμα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ και ερχόμενα παιδιά από αγροτικές οικογένειες είπαν να αναλάβουν δράση. Έτσι ενισχύεται η εθελοντική προσφορά των μαθητών, η καταναλωτική συμπεριφορά και φυσικά η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Και δεν είναι μόνο η πατάτα, το αχλάδι και το μήλο αλλά πλέον και τα λεμόνια, το λάδι ακόμα και τα αρνιά τα οποία καθώς και άλλα προϊόντα που προσπαθεί το ΕΠΑΛ να είναι ο μεσάζωντας .

Μέχρι τώρα οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 50 οι 10 απο τις οποίες είναι απο την Αθήνα!

Σε αυτή την προσπάθεια μεγάλη βοήθεια είναι του τμήματος πληροφορικής όπου 12 παιδιά βοηθούν στην επικοινωνία.

Έχει λοιπόν ξεκινήσει και η 2η φάση όπου μέσω του email τους μπορεί ο παραγωγός να δηλώνει την προσφορά του και ο καταναλωτής επίσης την παραγγελία του.

Μπράβο λοιπόν σε όλους μαθητές και καθηγητές και βέβαια πρέπει να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες!!!!!!!!!

Περισσότερα για να επικοινωνήσετε μαζί τους : http://koinoniatripolis.blogspot.com/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη