Χαμός στο Περιφερειακό συμβούλιο... Τραυματίες, ΜΑΤ, ξύλο και πολλά αλλα

Σήμερα το μεσημέρι κατά την συζήτηση για την ψήφιση της μονάδας βιοαερίου η οποία πρόκειται να εγκατασταθεί στην περιοχή Μπέρμπερη, οι αγρότες της Μαντινείας πήραν το νόμο στα χέρια τους.

Αφού κατέβηκαν με τα τρακτέρ και έκλεισαν δρόμους και το χώρο του Πνευματικού Κέντρου αγρότες του μόχθου κάθε ηλικίας βρέθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πριν έξω από το κτίριο επικράτησε ένταση περιμένοντας τον ερχομό του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και με συνθήματα προσπάθησαν να μπουν μέσα καθώς το κτίριο φυλάσσονταν από την αστυνομική δύναμη.

Όμως ο Περιφερειάρχης δέχτηκε να μπουν μέσα και να παρακολουθήσουν ήσυχα αλλά και να πουν την γνώμη τους κατά την συζήτηση. Αρκετοί σύμβουλοι πήραν θέση και είπαν ότι τέτοιες εγκληματικές ενέργειες είναι εναντίον του τόπου αλλά και του νόμου καθότι  θα είναι ένα "πυρηνικό εργοστάσιο" για την περιοχή και να κοιτάζουν το συμφέρον του τόπου και όχι το κέρδος των επιχειρηματιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας είπε ότι σίγουρα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου, η μελέτη έχει τρωτά σημεία, ότι δεν θα πουλήσει τον τόπο για κανέναν και αν δεν τηρηθούν οι όροι δεν θα γίνει καμιά μονάδα.

Μέλος του συλλόγου Μαντινεία πήρε το λόγο εκπροσωπόντας τους κατοίκους της περιοχές και είπε ότι εφόσον ίγονται τα συμφέροντα θα αντισταθούν, δεν μπορεί να διορθωθεί η περιβαντολλογική μελέτη και είναι εις βάρος του αγροτικού πληθυσμού και των παιδιών τους. Επίσης έχουν την αρνητική απόφαση 12 κοινοτήτων.

Ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων ζήτησε να μην παρανομήσουν και να σεβαστούν το νόμο και δεν υπάρχει οριοθέτηση του ρέματος.

Τελευταίος πήρε το λόγο ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και μίλησε για έργο περιβαντολλογικό, να γίνει και να εγκριθεί με όλες τις μελέτες, απόψεις και παρατηρήσεις κατοίκων και υπηρεσιών.

Όταν άρχισε η ψηφοφορία τότε είναι που εξαγριώθηκαν οι αγρότες και άρχισαν να εκσφενδονίζονται καρέκλες, τραπέζια, υπήρξαν τραυματίες, μπήκαν τα ΜΑΤ.

Τέλος έγινε η προσαγωγή τεσσάρων ατόμων στο αστυνομικόο τμήμα όπου πήγαν και οι υπόλοιποι κάτοικοι απέξω απειλόντας ότι αν δεν τους αφήσουν ελεύθερους θα μπουν μέσα με τα τρακτέρ.

2 Σχόλια

  1. oraia dimosiografos eisai! giati de les oli tin alitheia! deuteron o kosmos ksesikothike enantion tou roumelioti giati elege oti tha psifisei oxi kai meta psifise nai
    http://www.youtube.com/watch?v=db7gfYzDWV0&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ... ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ... ΒΓΗΚΑΝ ΜΟΝΟ 3 ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΨΕΜΑ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ...ΟΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη