ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΑΣΤΑΤΟ ΚΑΙΡΟ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα, που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ της Δευτέρας θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Οι βοριάδες, πάντως, δεν θα ξεπεράσουν τα έξι μποφόρ και μόνο τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα επτά μποφόρ.

Τη Μ. Τρίτη, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στα νοτιότερα τμήματα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι πιθανόν να φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Μ. Τέταρτη προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ στα δυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, έως 6 μποφόρ, και συνεπώς η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τη Μ. Πέμπτη αναμένονται στα δυτικά νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια.

Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Τη Μ. Παρασκευή η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι νοτιάδες βαθμιαία θα ενισχυθούν και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Μ. Σάββατο προβλέπεται άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη