ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ!!!

Ξεκίνησαν την Τρίτη 8 Μαίου 2012 οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίων στην Δ.Ε. Τρίπολης» εγγεγραμμένο στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης για το έτος 2012. Αφετηρία του έργου αποτέλεσαν τα πεζοδρόμια στην πλατεία Αγ. Δημητρίου, πλησίον του κέντρου της πόλης.
Το ένα τμήμα του έργου αφορά σε ανακατασκευή του πεζοδρομίου περιμετρικά του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και πιο συγκεκριμένα εργασίες αποξήλωσης του υπάρχοντος πεζοδρομίου, εργασίες επίχωσης και επίστρωσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές που προβλέπονται στην Υ.Α. 52907/28-12-09. Ειδικά για τα πεζοδρόμια αυτά και συγκεκριμένα στις εισόδους του Ιερού Ναού, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επίτευξη του καλύτερου αισθητικού αποτελέσματος κατά την κατασκευή. Το έργο υλοποιείται σε συνδυασμό με την συντήρηση του φωτισμού επί της οδού Αγ. Δημητρίου, που πρόκειται να ακολουθήσει σύντομα.
Το άλλο τμήμα του έργου αφορά σε εργασίες για την κατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού Βαλαωρίτου, έναν δρόμο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά δεκάδες μαθητές των γειτονικών σχολικών μονάδων. Παράλληλα θα κατασκευαστεί η υποδομή για μελλοντικό φωτισμό στην οδό αυτή.
Σημαντική είναι και η παρέμβαση που θα πραγματοποιηθεί για την κατασκευή οδηγού σήμανσης τυφλών με ειδικές τσιμεντένιες, αντιολισθηρές πλάκες καθώς και ο σχηματισμός κεκλιμένου επιπέδου (ράμπας) κίνησης πεζών για να είναι δυνατή η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Με στόχο  την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους  καθώς και την βελτίωση της ποιότητας  ζωής συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Τρίπολης ενώ παράλληλα στόχος μας είναι να αναβαθμίζουμε στο δυνατό που μπορούμε και την αισθητική της πόλης μας». 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη