Το Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα έχει αναπτυξιακή λογική θα τονώσει τη ρευστότητα και θα παράσχει εγγυήσεις

Σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με συμμετοχή των προέδρων των επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της θεματικής Ανιτπεριφερειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2012 για τη λειτουργία του Πελοποννησιακού Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας.
«Εξασφαλίζουμε ότι το ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ακόμα και αν η χώρα δεχθεί ακόμα μεγαλύτερα πλήγματα θα παραμείνει ζωντανό αναμοχλεύοντας τους πόρους του ανά τριετία, προσφέροντας παράλληλα πολλαπλάσια οφέλη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Οι πρόεδροι των επιμελητηρίων από την πλευρά τους εξέφρασαν την αγωνία τους για τον επιχειρηματικό κόσμο εν μέσω της οικονομικής κρίσης και  χαιρέτισαν την πρωτοβουλία αυτή, χαρακτηρίζοντας την πρωτοποριακή. Τόνισαν επίσης ότι έτσι θα δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου να λάβουν επιδοτήσεις για επενδυτικά σχέδια, παράλληλα με τη δυνατότητα παροχής κεφαλαίων κίνησης.  
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι τα χρήματα του Ταμείου αυτού δεν προέρχονται από κάποιο τομεακό πρόγραμμα Υπουργείου της κεντρικής κυβέρνησης, αλλά έχουν εξασφαλιστεί από τα χρήματα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις υποδομές και θα έχουν ως κύρια κατεύθυνση την πολιτική ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Το Πελοποννησιακό Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας θα έχει αναπτυξιακή λογική, θα τονώσει τη ρευστότητα και θα παράσχει εγγυήσεις» διευκρίνισε ο Περιφερειάρχης και ανέφερε ότι οι δράσεις θα αφορούν αφενός την ενίσχυση της ρευστότητας και την παροχή εγγυήσεων για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αφετέρου την ενίσχυση των επενδύσεων.
Για την επιτυχία του Ταμείου αυτού, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, απαραίτητη είναι μία και απλή προϋπόθεση, η συνεργασία δηλαδή της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τα επιμελητήρια και τους χρηματοπιστωτικούς μηχανισμούς, σύμφωνα με τη λογική της συγχρηματοδότησης του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για μόχλευση των ιδιωτικών πόρων.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην προδημοσίευση του αντίστοιχου προγράμματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, την οποία χαρακτήρισε «προεκλογικό πυροτέχνημα» καθώς έγινε τρείς μέρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών. Ξεκαθάρισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαιρείται από το πρόγραμμα αυτό μετά τη σθεναρή της αντίδραση και τη σταθερή της άποψη ότι τα χρήματά της μόνη της θα τα διαχειριστεί.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων συμφώνησαν τέλος στην επανάληψη της σύσκεψης προκειμένου να καθοριστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και το πρόγραμμα να αρχίσει άμεσα να υλοποιείται.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη