ΑΝΑΨΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΗΜΕΡΑ


Την παραγωγή είχε αναλάβει η ελληνική εταιρία Sport Web Tv και η διανομή του σήματος γίνεται μέσω του USTREAM.




Παρόντες στην τελετή Αφής, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Αρχής γενομένης από σήμερα και για 8 ημέρες, η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταφέρει το φως και το μήνυμά της ανά την Ελλάδα, διανύοντας απόσταση 3.000 χιλιομέτρων και περνώντας από 43 πόλεις, στα χέρια περισσότερων από 500 λαμπαδηδρόμων (δείτε αναλυτικά την διαδρομή κάνοντας κλικ εδώ). Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της λαμπαδηδρομίας δεν επιβαρύνει καθόλου το Δημόσιο, αφού θα καλυφθεί εξολοκλήρου από χορηγίες.

Στις 16 Μαΐου η Φλόγα θα διανυκτερεύσει στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης, ενώ την επομένη θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, σε μια λαμπρή τελετή στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Προηγουμένως θα έχουν ανάψει από κοινού το βωμό στο Καλλιμάρμαρο ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών (και πλέον βουλευτής Επικρατείας) Πύρρος Δήμας και ο Κινέζος Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Λι Νινγκ (1984), ενώ το ταξίδι της Φλόγας για το Λονδίνο θα αρχίσει με τα χέρια του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής λόρδο Σεμπάστιαν Κόου, χρυσό Ολυμπιονίκη το 1980 και το 1984 στους δρόμους ημιαντοχής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη