Ο 1ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ... ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ!

Ο 1ος παιδικός σταθμός Τρίπολης, ο οποίος ανήκει στο Δήμο Τρίπολης είναι κληροδότημα της Γεωργίας Τραμπίδου η οποία γεννήθηκε το 1895 και απεβίωσε το 1978. Με την από 17/11/1978 ιδιόγραφο διαθήκη της το σπίτι κτίσμα ανήκει στο Δήμο. Μια κυρία η οποία αγαπούσε τους συμπολίτες μας και κυρίως προίκιζε τα κορίτσια τα φτωχά. Είχε σχετικά μεγάλη περιουσία και η Τρίπολη της οφείλει πολλά. Ένα από αυτά είναι ο παιδικός δίπλα στο νέο Δημαρχείο. Πολύ μεγάλος, πεντακάθαρος με τεράστια αυλή. Μερικά από τα έπιπλα της Τραμπίδου βρίσκονται στο Δημαρχείο και το πιάνο της στο Πνευματικό. Έμενε Αθήνα αλλά ερχόταν και Τρίπολη.

Οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους ιδιωτικούς καθώς εκτελούν το ίδιο έργο και με ίδιους στόχους.

Τα παιδιά γενικά σε ένα παιδικό σταθμό αποκτούν τις βάσεις για την μετέπειτα σχολική ζωή και συμπεριφορά καθώς ο χρόνος που περνάει το παιδί είναι αρκετός από την καθημερινότητά του.

Είναι καλό λοιπόν τα παιδιά να πηγαίνουν σε παιδικούς και η πολιτεία οφείλει να συντηρεί, να προσλαμβάνει προσωπικό ώστε να πηγαίνουν όλα τα παιδιά.

Το νήπιο σε αυτή την ηλικία καταλαβαίνει αρκετά πράγματα. Συνηθίζει την έννοια της ομαδικότητας, της αγάπης, της κοινωνικότητας.

Γενικά παιδικοί, νηπιαγωγεία και σχολεία δεν ξεχωρίζουν έλληνες από ξένους για; να εντάξουν το παιδί ομαλά στην κοινωνία μας χωρίς διακρίσεις.

Ο ρόλος των γονέων είναι πολύ σημαντικός όσον αφορά τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς του παιδικού. Χρειάζεται αμοιβαία εμπιστοσύνη.  Η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται μέσα και απο τον παιδικό. Ο παιδικός δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό σύστημα αλλά η γέφυρα ανάμεσα σε οικογένεια και στο σχολείο αφού τρώει μέσα σε αυτό, παίζει , επικοινωνεί με άλλα παιδιά κλπ

Άρα οι στόχοι είναι κοινωνικοί, πολιτισμικοί και εκπαιδευτικοί. Το σχολείο είναι προέκταση οικογένειας και όχι υποκατάστατο. Το παιδί παίρνει κίνητρα.

Οι δάσκαλοι είναι εκπαιδευμένοι ώστε να προσφέρουν στα παιδιά μας ένα υγιή και σωστό περιβάλλον.

Οι παιδικοί διαθέτουν δικές τους καθαρίστριες και μαγείρισσες. Η τροφή των παιδιών είναι υπό τον διατροφολόγο ο οποίος δίνει την εντολή για την καθημερινή διατροφή των νηπίων.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 1ου ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ κ. ΛΗΔΑ ΛΟΥΚΑΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟ- ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
ΠΑΡΟΧΗ ΥΛΙΚΟΥ: Δ/ΝΤΡΙΑ 1ου ΠΑΙΔ. ΣΤΑΘΜΟΥ κ. ΛΗΔΑ ΛΟΥΚΑΤΑΡΗ
ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΠΕΛ/ΣΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη