Μέχρι 22 Ιουνίου πρέπει να πάρουν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας οι μαθητές

Τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, θα πρέπει να παραλάβουν από το λύκειο τους, έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων...



Έως τις 22 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της υπουργού Παιδείας Φρ. Κιάου, η υποβολή του μηχανογραφικού δελτίου συμμετοχής στην επιλογή για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογιών αναμένεται στο τελευταίο πενθήμερο του Ιουνίου. Το υπουργείο Παιδείας εφαρμόζει και φέτος την καινοτομία της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων Γενικών (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), αποκλειστικά μέσω διαδικτύου.



Όπως επισημαίνει στη σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι, με τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας και τον οκταψήφιο κωδικό εξετάσεων, θα επεξεργάζονται και, τελικά, θα υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr , από τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου έως και την Πέμπτη, 5 Ιουλίου.



Στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση (http://exams.minedu.gov.gr), παρέχονται στους υποψηφίους αναλυτικές οδηγίες επεξεργασίας και υποβολής του μηχανογραφικού, χρήσιμοι σύνδεσμοι, στατιστικά, αριθμός εισακτέων και συχνές ερωτήσεις.

Με αυτή την καινοτόμο εφαρμογή, οι υποψήφιοι, αφού πάρουν τον κωδικό τους από το Λύκειο, πρέπει να υποβάλουν, από 18 Ιουνίου έως και 5 Ιουλίου, οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο, από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε όσους υποψηφίους επιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο Λύκειο, δίνεται η δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών του Λυκείου, με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και οποιαδήποτε βοήθεια ή συμβουλή ζητήσουν από τους καθηγητές τους, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.



Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22 Ιουνίου, όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν σε κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια), πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειο τους τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά, για να υπαχθούν οριστικά σε μία και μόνον ειδική περίπτωση.

Τέλος, όσοι απόφοιτοι δήλωσαν, με την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων (με νέα εξέταση), αλλά τελικά δεν προσήλθαν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε κανένα μάθημα, δικαιούνται να τους επιστραφεί η Βεβαίωση Πρόσβασης. Αν αυτοί οι απόφοιτοι τελικά αποφασίσουν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση (το δικαίωμα αυτό έχουν οι κάτοχοι Βεβαίωσης Πρόσβασης ημερήσιων ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ-Β΄ των ετών 2010 ή 2011), θα πρέπει από τις 15 Ιουνίου έως και τις 22 Ιουνίου να προσέλθουν στο Λύκειο, προκειμένου να δημιουργήσουν νέο προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και να χαρακτηριστούν εκ νέου ως ειδική περίπτωση (αν ανήκουν σε κάποια ειδική περίπτωση), ακόμα και αν το έχουν ήδη κάνει από τις 8 Μαΐου ως και τις 18 Μαΐου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη