Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τρίπολης το 81ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών.









Με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία ολοκληρώθηκε στο δημοτικό κολυμβητήριο της Τρίπολης το 81ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανδρών-γυναικών.


Αγωνιστικά, γιατί σημειώθηκαν μεγάλες επιδόσεις στα περισσότερα αγωνίσματα, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους δέκα τρεις κολυμβητές-τριες που έχουν πιάσει τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Μεταξύ των συμμετεχόντων αθλητών και των αθλητών που έχουν πιάσει τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο πρωταθλητής του ΚΟΑΤ Γιάννης Δρυμωνάκος, που κατάφερε να γίνει το επίκεντρο των αγώνων με την πολύ καλή παρουσία του στο αγωνιστικό κομμάτι και τη νίκη του στα 400 μέτρα μικτή ατομική, αλλά και τη σεμνή παρουσία του εκτός πισίνας, κάνοντας μάλιστα και την έπαρση της σημαίας στην τελετή έναρξης .

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης τον τίμησε για την μεγάλη προσφορά του στην ελληνική κολύμβηση και στον Αρκαδικό αθλητισμό, στο Δημαρχείο τη δεύτερη μέρα των αγώνων, δίνοντας του το μετάλλιο της πόλης.


Μαζί με το Δρυμωνάκο όμως, ξεχώρισε και μία ακόμα Τριπολιτσιώτισσα που συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα με το σύλλογο του Π. Φαλήρου, η Μαρία Φιλοπούλου που την πρώτη μέρα των αγώνων κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια.

Η πρώτη μέρα των αγώνων ξεκίνησε με τα συγκινητικά λόγια της 15χρονης Αναστασίας Καραμήτου – εκπρόσωπο των νέων αθλητών του υγρού στίβου που αθλούνται καθημερινά στο κολυμβητήριο Τρίπολης -για την ευκαιρία που είχαν να γνωρίσουν από κοντά τους κορυφαίους και τις κορυφαίες της ελληνικής κολύμβησης , αλλά και για την προσπάθεια του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη να κρατήσει ανοικτό το κολυμβητήριο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια λειτουργία του.

Ένα μήνα μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και ένα μήνα περίπου πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η Τρίπολη έγινε το επίκεντρο της ελληνικής κολύμβησης για τρεις ημέρες.

Οργανωτικά, οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στους αγώνες, οι παράγοντες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, έτυχαν της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας στην Τρίπολη, το κολυμβητήριο κέρδισε τα κολακευτικά σχόλια όλων για τις πολύ καλές υποδομές που διαθέτει και την άριστη λειτουργία του και σίγουρα θα υπάρχουν πολύ καλές αναμνήσεις από την Τρίπολη και την παρουσία τους στους αγώνες αυτούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη