Π. Τατούλης: Η πολιτική αυτοδιαχείρισης θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα εξελίξεων για τη Νέα Ελλάδα


Η πολιτική αυτοδιαχείρισης θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα εξελίξεων για τη Νέα Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με τις αποφάσεις του, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τοποθέτησή του στο θέμα του Συμβουλίου για τον καθορισμού των εδρών – ενιαίας διοικητικής μονάδας ΕΔΧ αυτοκινήτων σύμφωνα με το Ν. 4070/2012.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα υπερψήφισε την εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάκου για αναβολή καθορισμού των εδρών των ταξί, προκειμένου, αφενός να μη σταλεί προς το Υπουργείο καμία απόφαση καθορισμού εδρών που θα μπορούσε να οδηγήσει στην έκδοση νέων αδειών και, αφετέρου, να εξαντληθεί η δυνατότητα χορήγησης νέων αδειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου σύμφωνα με μια πρόχειρη μελέτη οι ανάγκες υπερκαλύπτονται.
Ο κ. Τατούλης τοποθέτησε την ουσία του θέματος όχι στην απόφαση αναβολής, αλλά στη διαδικασία δυναμικής διαβούλευσης σε όλα τα επίπεδα για τη δημιουργία κανόνων αντιμετώπισης όλων των πιθανών μελλοντικών προβλημάτων.
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί βλέπω απόλυτη συμφωνία προς την πολιτική μας, ιδιαίτερα δε από πολιτικές δυνάμεις που πιθανώς να έχουν την ευθύνη διαχείρισης του τόπου την επόμενη μέρα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και πρότεινε τη σύσταση συντονιστικής επιτροπής διαβούλευσης με τους ιδιοκτήτες ταξί, με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των παρατάξεων, η οποία θα λειτουργήσει ως συν-ρυθμιστής των αποφάσεων του Περιφερειάρχη.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι οι κανόνες που θα θεσπιστούν ως προϊόν της διαβούλευσης θα πρέπει να υπακούουν σε μακροπρόθεσμη λογική και ότι αποτελεί ευθύνη των ιδιοκτητών ταξί να προστατέψουν τον κώδικα δεοντολογίας λειτουργίας τους και να συμβάλλουν συνεπώς στην ασφάλεια και καλή εικόνα της Περιφέρειας.
Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και τόνισαν τη συνεπή και πρωτοπόρα στάση του κατά το παρελθόν και ιδίως τη στάση του Περιφερειάρχη κατά το χρονικό διάστημα όξυνση του ζητήματος αυτού. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη