Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ


Το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης τιμά το Περιβάλλον , σχεδιάζοντας και υλοποιώντας δράσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες για το πνεύμα του Εθελοντισμού.

 Έτσι πραγματοποιήθηκε  δράση καθαριότητας και κοπή χόρτων, το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 , στο ΔΑΚ Τρίπολης με τη συμμετοχή των αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο.

Στόχος του  Δήμου Τρίπολης και του Νομικού Προσώπου του Δήμου είναι να κινηθεί το πνεύμα του εθελοντισμού, αλλά και της κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.

Για τον σκοπό αυτό  λειτουργεί και το  Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Τρίπολης , υπερασπίζοντας την ιδέα και τη σημασία του εθελοντισμού με σκοπό να αναλάβουμε από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις για τον Άνθρωπο, το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να υποστηρίξει τις προσπάθειες των εθελοντικών οργανώσεων αλλά και των μεμονωμένων εθελοντών με στόχο να γίνει  η συμμετοχή στάση ζωής όλων μας.



Ήδη πολλοί συμπολίτες μας συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Εθελοντών του Δήμου Τρίπολης , υπερασπίζοντας την ιδέα και τη σημασία του εθελοντισμού . Mε τη συμμετοχή τους έχουν ήδη αναληφθεί από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις που δεν προβάλλονται γιατί  δεν είναι αυτή η ουσία . Σημασία έχει η από κοινού προσπάθεια να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε το περιβάλλον και τις     συνθήκες που μας αξίζει να ζούμε.  Και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετέχουν στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου .



Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου δίνουν δημόσια τα συγχαρητήρια τους σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης όπως και σε ομάδα εκπαιδευτικών εθελοντών  ,που πάνω από ένα μήνα ,εθελοντικά , από τις 6μμ μέχρι τις 10μμ , καταγράφουν , ταξινομούν πακετάρουν και μεταφέρουν τα βιβλία από την Δημοτική  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Η πρωτοβουλία αυτή δεν χρίζει μόνο επαίνους αλλά αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους συμπολίτες μας. Τέτοιες ενέργειες μας δίνουν δύναμη , μας βοηθούν να ελπίζουμε ότι παρά τις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε η προσφορά , η αλληλεγγύη και η συνεργασία για το κοινό καλό είναι αξίες που δεν αλλοιώνονται αλλά ενισχύονται όπως το προστάζει η δεδομένη κοινωνική και οικονομική συγκυρία.

Να σημειώσουμε ότι η μεταφορά του αρχείου των βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης  ορίστηκε μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης για να είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού ώστε να μην μένει ανεκμετάλλευτος αυτός ο θησαυρός μάθησης και γνώσης .



Η εθελοντική εργασία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη συνεχίζεται και βεβαίως η πρόσκληση για όσους θέλουν να συμμετέχουν είναι ανοικτή.



Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να γίνουμε πρεσβευτές του εθελοντισμού, για όλα όσα θέλουμε, για όλα όσα ονειρευόμαστε!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη