ΕΟΡΤΗ ΑΓ ΠΑΝΤΩΝ κ΄ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ‏

Τῶν ἐν ὅλῳ τῷ κόσμῳ Μαρτύρων σου,
ὡς πορφύραν καὶ βύσσον τὰ αἵματα, ἡ Ἐκκλησία σου στολισαμένη,
δι' αὐτῶν βοᾷ σοι· Χριστὲ ὁ Θεός,
τῷ λαῷ σου τοὺς οἰκτιρμούς σου κατάπεμψον,
εἰρήνην τῇ πολιτείᾳ σου δώρησαι,
καὶ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν τὸ μέγα ἔλεος.
Σήμερα, εορτάζουμε, όσους Αγίασε το Άγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα. Οι Άγιοι που εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, είναι οι Προπάτορες και Πατριάρχες, οι Προφήτες και Απόστολοι, οι Μάρτυρες και οι Ιεράρχες, οι Ιερομάρτυρες, οι Οσιομάρτυρες, οι Όσιοι και Δίκαιοι και όλοι γενικά γνωστοί και άγνωστοι Άγιοι της Εκκλησίας μας.
Τιμώνται σήμερα όλοι εκείνοι, οι άνδρες και οι γυναίκες, που αφιερώθηκαν ολοκληρωτικά στο Θεό με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και κατόρθωσαν να γίνουν μεθεκτοί του Θεού, δηλαδή Θεοί κατά χάρη, τουτέστιν Άγιοι.
Με τον εορτασμό των Αγίων Πάντων, διευρύνεται η ανθρώπινη κοινωνία, καθόσον με τον όποιο βαθμό μετέχουμε στην εορτή βρισκόμαστε αντικριστά, με τα πρόσωπα των Αγίων μας.
Η μετοχή μας σ’ αυτή την κοινωνία μαζί τους, μας δίνει την ικανότητα, να αποκτήσουμε το δικαίωμα του δικού μας εξαγιασμού και της δικής μας κοινωνίας με το Θεό.
Την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει τους Αγίους Πάντες, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει η Ελληνική Αστυνομία να τιμά τους Απόστρατους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Συνοριοφύλακες, το πολιτικό προσωπικό και τους λοιπούς συνεργάτες οι οποίοι υπηρέτησαν στο σώμα και πλέον έχουν αποστρατευτεί και συνταξιοδοτηθεί.
Στην Ιερά μας Μητρόπολη και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, από νωρίς το πρωί Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, πολιτικό προσωπικό, Απόστρατοι Αξιωματικοί, Άνδρες και Γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία του Νομού μας και της Πόλεώς μας, εκκλησιάστηκαν και συμμετείχαν προσευχόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της Θειας Λειτουργιάς.
Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως, τελέσθηκε Ιερά Δοξολογία και ακολούθησε δέηση προς τον πανάγαθο Θεό, υπέρ υγείας, βοηθείας και προστασίας πάντων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και των Αποστράτων μελλών του Σώματος της Αστυνομίας.
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, αναγνώστηκε από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και απευθύνθηκαν ευχαριστίες για την ξεχωριστή αυτή τιμή προς τους αποστράτους, εκ του κ. Κων/νου Χρονόπουλου, Πρόεδρου Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αρκαδίας.
Ευχόμαστε ο Άγιος Αρτέμιος ο οποίος είναι προστάτης του Σώματος, καθώς και πάντες οι Άγιοι, να στηρίζουν πάντας του υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας της Πατρίδος μας.


+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη