Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ




Παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες της φετινής χρονιάς, και γι αυτό το καλοκαίρι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο όμορφο νησί της Σκύρου θα συντροφεύσουν όσους θα έχουν την τύχη να βρίσκονται στο νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μια ξεχωριστή μουσική πολυφωνική βραδιά την Κυριακή 1η Ιουλίου, υπόσχεται το χορωδιακό φεστιβάλ παιδικών και νεανικών χορωδιών που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό φορέα του Δήμου Σκύρου στον ειδυλλιακό χώρο του θεάτρου Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς.

Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν μελωδίες Ελλήνων συνθετών ερμηνευμένες από τις γλυκές φωνές των παιδιών του Ωδείου της Σκύρου σε μια χορωδιακή συνάντηση με τις πολυφωνικές χορωδίες των παιδιών και των νέων της χορωδίας ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Θα έλεγα ότι την 1η Ιουλίου στη Σκύρο, η καρδιά του Αιγαίου η Σκύρος συναντά την καρδιά της Πελοποννήσου την Αρκαδία, με αποσκευές! μουσικές νότες και συνθέσεις, που θα ερμηνεύσουν παιδιά και νέοι, οι οποίοι όχι μόνο καμία συμμετοχή και ευθύνη έχουν για τη σημερινή οικονομικοκοινωνική μας κατάσταση, αλλά προσπαθούν να δουν το μέλλον αισιόδοξα και τραγουδούν αφιλοκερδώς μέσα από εθελοντικές προσπάθειες σωματείων και φορέων.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να πω δύο λόγια για τις χορωδίες και πρώτα φυσικά για την χορωδία του πολιτιστικού φορέα του Δήμου Σκύρου. Συγκροτήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση και λίγους μήνες αργότερα, διοργανώνει και συμμετέχει στην πρώτη της χορωδιακή συνάντηση στη Σκύρο. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει αποτελείται από γνωστά ελαφρά ελληνικά τραγούδια με θέμα τη θάλασσα των Χατζιδάκι, Ξαρχάκο και Μάνου Λοίζου.

Η χορωδία του Ορφέα Τρίπολης έχει πολυφωνική εμπειρία πάνω από τριάντα χρόνια κα αποτελείται από τα τμήματα παιδικής, νεανικής, μικτής ενηλίκων, εκκλησιαστικής και μαντολινάτας. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και έχει συγκεντρώσει αρκετά βραβεία σε χορωδιακούς διαγωνισμούς. Η μουσική σχέση της Αρκαδίας με τη Σκύρο ξεκίνησε από το περσινό καλοκαίρι που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια βραδιά μουσικής πανδαισίας από την μικτή χορωδία και μια κατανυκτική θεία λειτουργία από την εκκλησιαστική χορωδία.

Για το φετινό φεστιβάλ ο Ορφέας της Τρίπολης έχει ετοιμάσει για το φιλόμουσο κοινό της Σκύρου ένα πρόγραμμα με τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών σε ποίηση Γκάτσου Σεφέρη Ελύτη, δίνοντας έμφαση στην δυναμική της τέχνης που δημιουργεί η συνάντηση της μουσικής με την ποίηση.

Σας περιμένουμε στο ραντεβού αυτό με την μουσική μελωδία και αρμονία, την Κυριακή 1η Ιουλίου και ώρα 20:30 στο θέατρο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάιτς στη Σκύρο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη