Π. Τατούλης: «Αγωνία μου είναι οι υγιείς δυνάμεις να αναλάβουν τις τύχες αυτού του τόπου»

Επίσκεψη στον Πέτρο Τατούλη του ο πρόεδρου του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», κ. Θανάση Τζήμερου
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012 ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά», κ. Θανάσης Τζήμερος τονίζοντας την ανάγκη για πολιτική ευθύνη, σταθερότητα, θεσμούς, τήρηση των νόμων, απλότητα και διαφάνεια.
Ευθύνη ή πολιτική κατάρρευση
Στο δίλημμα που έθεσε ο κ. Τζήμερος, πολιτική ευθύνη ή πολιτική κατάρρευση, ο κ. Τατούλης αντέταξε την πολιτική σταθερότητα και το υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι ο ανοιχτός διάλογος, η συνεχής διαβούλευση, η νηφαλιότητα και κυρίως οι καθαρές προσεγγίσεις» είπε ο Περιφερειάρχης και ενημέρωσε τον κ. Τζήμερο για την προσπάθεια που γίνεται στην Πελοπόννησο. 
Σεβασμός των αρχών της αστικής δημοκρατίας
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση αφενός, ζήτησε το σεβασμό των αρχών της αστικής δημοκρατίας, η οποία, όπως δήλωσε, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, και αφετέρου, την απόρριψη των φαντασιακών υποκατάστατων για μοντέλα ανάπτυξης που βασίζονται σε αποφάσεις ενός υπουργού. «Αυτό που χρειάζεται είναι εργατικότητα και εμπιστοσύνη προς τους πολίτες και τους επιχειρηματίες με άδολο και ακομμάτιστο πατριωτικό ένστικτο», τόνισε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν χρειάζεται κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αναμένουν μεσσίες να λύσουν το πρόβλημά της, αλλά τη δημιουργική ικανότητα των πολιτών».   

Οι υγιείς δυνάμεις να αναλάβουν τις τύχες αυτού του τόπου
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών ο κ. Τατούλης εξέφρασε την αγωνία του «οι υγιείς δυνάμεις να αναλάβουν τις τύχες αυτού του τόπου» και τόνισε, σχετικά με την επίκληση για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και συμμετοχή διαφορετικών μεταξύ τους πολιτικών φορέων, ότι «δεν αντιλαμβάνομαι πως θα γίνει μάχιμη πολιτική και πως θα συνυπάρξουν διαφορετικές μεταξύ τους πολιτικές προσεγγίσεις».
Ο Π. Τατούλης αποτελεί έναν πολιτικό με σθεναρή και αποφασιστική στάση και τα έβαλε με το σύστημα
Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Τζήμερος παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου ανέφερε, ότι η επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον κ. Τατούλη πραγματοποιήθηκε για δύο λόγους, πρώτον, γιατί πιστεύει στην ανάγκη ενίσχυσης της περιφέρειας και των αποκεντρωμένων θεσμών και, δεύτερον, για την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του κ. Τατούλη, «γιατί αποτελεί έναν πολιτικό με σθεναρή και αποφασιστική στάση και τα έβαλε με το σύστημα».  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη