Στο 6ο Φεστιβάλ Χορωδιών των εκδηλώσεων «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»


Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012 και ώρα 21:00, η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης θα συμμετάσχει στο 6ο Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο θα λάβει χώρα στην παραλία της Ν. Αρτάκης. Το Χορωδιακό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Κυζίκεια 2012», διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ). Η νεανική χορωδία θα παρουσιάσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Το ρεπερτόριο της χορωδίας του «Ορφέα» θα αποτελείται κυρίως από μελοποιημένα ποιήματα ελλήνων συνθετών και ποιητών, όπως η «Άρνηση», «Το πέλαγο είναι βαθύ», «Τα λόγια και τα χρόνια» και «Η Μάγια». Η νεανική χορωδία του «Ορφέα» μεταξύ των υπολοίπων τραγουδιών, θα ερμηνεύσει και ένα Spiritual το “Ride on, King Jesus”.

Με την συγκεκριμένη συμμετοχή της νεανικής χορωδίας του σωματείου μας στα «Κυζίκεια 2012», κλείνει ο κύκλος των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του «Ορφέα» τον οποίο άνοιξε η ανδρική, εκκλησιαστική χορωδία στις 10 Ιουνίου 2012, η οποία έψαλε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος της Σπάρτης, την τετράφωνη λειτουργία του Θεμιστοκλή Πολυκράτη. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου 2012, το φωνητικό σύνολο του «Ορφέα» συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση της 7ης Περιφερειακής Έκθεσης "Αρκαδικό Πανόραμα" και στις 23 Ιουνίου 2012, η μικτή και η παιδική χορωδία του «Ορφέα» συμμετείχαν στην μουσική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, που αμφότερες πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη. Το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2012, η παιδική και η νεανική χορωδία του «Ορφέα» συμμετείχαν σε χορωδιακή συνάντηση παιδικών και νεανικών χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Σκύρο και στις 21 Ιουλίου 2012 η νεανική χορωδία του «Ορφέα» Τρίπολης συμμετείχε στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ερμιόνης και συγκεκριμένα στη 21η Χορωδιακή Συνάντηση Ερμιόνης.

Ευχόμαστε λοιπόν, καλή επιτυχία στα παιδιά της νεανικής χορωδίας του «Ορφέα» για τη συμμετοχή τους, στην τελευταία εκδήλωση για το καλοκαίρι 2012, στο 6ο Φεστιβάλ Χορωδιών της Ν. Αρτάκης.



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη