Αυγουστιάτικη Πανσέληνος-Σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ- Έπαυλη Ηρώδου τουΑττικού -Μουσική εκδήλωση με τη Σοφία Παπάζογλου σε συνεργασία με το Δήμο Κυνουρίας

Με μουσικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις και προβολή ταινιών αρχαιολογικού περιεχομένου, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι, θα υποδεχτεί το κοινό σε όλη τη χώρα την πανσέληνο του Σαββάτου, 13 Αυγούστου.
Εβδομήντα οχτώ αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία όλης της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά το βράδυ της 13ης Αυγούστου, με μία σειρά εκδηλώσεων για τους επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους με διαφορετικό τρόπο.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε το «πράσινο φως» στη συνεδρίασή του την Τρίτη.

Ωστόσο, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Σουνίου δεν θα είναι ανοικτά για το κοινό, δεδομένου ότι και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης.

Για το κοινό της Αθήνας θα είναι ανοιχτό το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, θα δοθεί συναυλία από τον Μίμη Πλέσσα και τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Ακόμη, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12 το βράδυ και με θεματικές παρουσιάσεις, ειδικά για την περίσταση, θα «γιορτάσει» την πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι παρουσιάσεις, που θα έχουν ως κεντρικό θέμα τη Σελήνη στη ζωή των αρχαίων, θα πραγματοποιηθούν από τους αρχαιολόγους-φροντιστές στην Αίθουσα του Παρθενώνα, από τις 21.00 έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης θα είναι ελεύθερη.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και ξεναγήσεις συμπληρώνουν το πρόγραμμα της βραδιάς, οι οποίες πραγματοποιούνται σε τη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ενώ οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία θα παραμείνουν ανοιχτά με την ευγενική προσφορά των εργαζομένων του ΥΠΠΟΤ.

Αναλυτικά η λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους και τις εκδηλώσεις που φιλοξενούν:
Πατήστε
ΕΔΩ

Στον κατάλογο των αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων που θα παραμείνουν ανοιχτά το Σάββατο, 13 Αυγούστου, βραδιά της πανσελήνου, προστίθενται το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων, ο αρχαιολογικός χώρος της Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης και ο χώρος της Μυκηναϊκής Ακρόπολης Αγίου Ανδρέα Σίφνου.

METROGREECE

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη