Μειώσεις διδάκτρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο- Αναμένεται να ανοιξει το Αν Παν στην Τριπολη

Προσαρμογή στα οικονομικά δεδομένα της εποχής επιχειρεί το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο που μειώνει τις τιμές των διδάκτρων του, σχεδόν κατά 10% στα προπτυχιακά προγράμματα του και κάτι λιγότερο στα μεταπτυχιακά. Στόχος είναι η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των υποψήφιων φοιτητών και η διευκόλυνση των υπαρχόντων. Ωστόσο, μειώθηκαν και οι θέσεις των φοιτητών που μπορούν να λάβουν μέρος στα ετήσιο προγράμματα του για την περίοδο 2012-2013.
Στα προπτυχιακά προγράμματα το κόστος κάθε ενότητας ανέρχεται στα 650 ευρώ για το νέο ακαδημαϊκό έτος και στα μεταπτυχιακά στα 800 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως κάθε σπουδαστής συνήθως χρειάζεται να ακολουθήσει τουλάχιστον 2 ενότητες και παραπάνω ανά έτος για την ολοκλήρωση του πτυχίου σε εύλογο χρονικό διάστημα. Ο συνολικός αριθμός των θέσεων για την ερχόμενη σεζόν οριοθετούνται στις 3.900.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η ζήτηση αναμένεται πολλαπλάσια των προσφερόμενων θέσεων, με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να προκύπτουν μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής κλήρωσης και εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις.
Από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο έχουν αποφοιτήσει 6.739 από προπτυχιακά προγράμματα σπουδών και 11.663 από μεταπτυχιακά, από την έναρξη της ουσιαστική λειτουργίας του το 1998. Ο συνολικός αριθμός των
Προγραμμάτων Σπουδών είναι 32.
Οι θέσεις του ΕΑΠ στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών (2012-13)
Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 200
Πληροφορική 1.000
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών 1.000
Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό 800
Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό 800
Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός 100
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

flowmag

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη