ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ!!!!

Ενα σπίτι κάηκε στο Ανεμοδούρι - Εκκενώθηκαν προληπτικά δύο οικισμοί
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, στην περιοχή της Μεγαλόπολης.

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημιές κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού. Σύμφωνα με το Mega, έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο οικισμοί.

Επίσης, από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό.

Πρόκειται για μια γυναίκα που διακομίζεται στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίζεται σε νοσοκομείο των Αθηνών.

Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες από την Αρκαδία και γειτονικούς νομούς, 22 άτομα πεζοπόρο, ενώ το έργο τους συνδράμουν από αέρος με 4 αεροσκάφη καναντέρ κι ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα της Δευτέρας πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του Ολύμπου, δυτικά του Λαιμού.

Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά μαίνεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 1.500 μέτρα, κάτω από την Κόψη Μπαρμπαλά.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ένα ελικόπτερο, 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα.


tovima.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη