ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΤΙ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ

Σήμερα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Τρίπολη το θέμα του Στρατοπέδου Κορίνθου που έγινε κέντρο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών.

Τη νύχτα της 23ης Αυγούστου χωρίς ειδοποίηση άνοιξε το στρατόπεδο και η επιχείρηση της αστυνομίας ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ έφερε στο στρατόπεδο 450 μετανάστες , ενώ μέσα υπήρχαν και στρατιώτες. Υπήρξε έντονη κινητικότητα των αρχών για να μάθουν τι συμβαίνει. Με το έτσι θέλω η πολιτεία χωρίς προειδοποίηση τους έφερε.

Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου είπε: "Λέμε ναι να υπάρχουν χώροι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αλλά δε συμφωνούμε με αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για μας χωρίς να ξέρει η περιφέρεια"

Ο κ. Δράκος δήλωσε "Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά όχι στον αιφνιδιασμό. Ζητάμε από τον κ. Υπουργό να ξαναδεί το θέμα"

Ακούστηκαν και άλλες εισηγήσεις και όλες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα: Να μην γίνει το στρατόπεδο Κορίνθου κέντρο λαθρομεταναστών "ντεπόζιτο" της πολιτείας.

Τέλος μίλησε ο Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο οποίος είπε: "Δεν θα επιτρέψουμε στην πολιτεία να μετατρέψει σε "ντεπο" το στρατόπεδο" και όλοι ψήφισαν την απόφαση του να μη γίνει  το στρατόπεδο Κορίνθου κέντρο λαθρομεταναστών.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη