ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ


Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, κατόπιν προσκλήσεως του Δήμου Τρίπολης, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου  Τρίπολης συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους με θέμα θέσπιση κανόνων  λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης των οδών Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντίστασης, καθώς και την ανάπλαση της Πλατείας Πετρινού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης πρότεινε και κατέθεσε με υπόμνημα προς το Δήμο Τρίπολης τα εξής:

·         Τον χαρακτηρισμό των οδών Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντιστάσεως ως καθαρά εμπορικών δρόμων (όπως λειτουργούν μέχρι σήμερα) χωρίς την παραχώρηση αδειών για τραπεζοκαθίσματα, όπως και τη πρόβλεψη οι παραπάνω δρόμοι να είναι προσπελάσιμοι, από ειδικά οχήματα, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.

·         Το όριο των τραπεζοκαθισμάτων στην Πλ. Πετρινού, να είναι αυστηρά το κεντρικό διάζωμα της Πλατείας.

·         Την ύπαρξη διαχωριστικών στα τραπεζοκαθίσματα μεταξύ των καταστημάτων .

·         Την επικάλυψη των τραπεζοκαθισμάτων κατά ένα μέρος (όχι πάνω από 3 μέτρα) από τέντα που θα αναρτάται από τις προσόψεις των καταστημάτων και το υπόλοιπο μέχρι καλύψεως ολοκλήρου του πλάτους από μία και μόνο ομπρέλα .

·         Τα διαχωριστικά και οι ομπρέλες να διαθέτονται έναντι αντιτίμου από το Δήμο έτσι ώστε να διασφαλισθεί η ομοιομορφία τους.

·         Την αυστηρή απαγόρευση οποιασδήποτε παρέμβασης στο χώρο της Πλατείας από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

·         Η συστοιχία των δένδρων πρέπει να συνεχιστεί μέχρι το πέρας της πλατείας, καθώς και να προστατευθούν  τα δένδρα στη βάση τους με σταθερή περίφραξη.

·         Τα τέσσερα περίπτερα που προβλέπονται στο χώρο της Πλατείας να είναι όμοια με το μικρότερο δυνατό όγκο, να μην διαθέτουν τέντες, διαφημιστικές  πινακίδες, ψυγεία και οτιδήποτε άλλο στην εξωτερική τους περίμετρο.

·         Να  τοποθετηθούν παγκάκια στο χώρο της Πλατείας.

·         Την αυστηρή αστυνόμευση από τη Δημοτική Αστυνομία για την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της Πλατείας (διέλευση δικύκλων, ηχορύπανση, διαφημιστικά, πανό κλπ) .

 Ο Εμπορικός Σύλλογος κοινοποίησε τις προτάσεις αυτές στο Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Ομοσπονδία  Επαγγελματιών  Βιοτεχνών Αρκαδίας και το Σύλλογο  Διπλωματούχων  Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αρκαδίας με σκοπό την περαιτέρω κοινή διερεύνηση του θέματος, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

 

 

Το Δ.Σ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη