ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΜΕΡΚΟΒΟΥΝΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Εγκαινιάσθηκε σήμερα στο Μερκοβούνι το πράσινο νηπιαγωγείο απο τον Υφυπουργό παιδείας κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Ανάμεσα στους καλεσμένους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης, ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Μισθος , ο Δ/ντης Α/θμιας και ο Δ/ντης της Β/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, ΄δημοτικοί σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι, στρατιωτικές αρχές κόσμος και οι μικροί μαθητές. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουριας κ.κ. Αλέξανδρος. Επίσης παρόν ήταν ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ Καλτεζιώτης του οποίου ήταν η ιδέα το πράσινο αυτό νηπιαγωγείο.

Ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωσε:
"Είναι ένα σχολείο το οποίο ξανανοίγει και αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το μέλλον. Επίσης είναι ένα πράσινο σχολείο μια ιδέα η οποία είναι καινοτομία, ένα οι πραγματικά οικολογικό νηπιαγωγείο όπου τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με το περιβάλλον"

Ο Δήμαρχος Τρίπολης δήλωσε:
"Πέρυσι με πρωτοβουλία Του Προέδρου της σχολικής επιτροπής ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια. Αυτό το σχολείο έρχεται όπως είπε και ο κ. Υπουργός από το παρελθόν, είναι μια προσφορά των ομογενών της περιοχής στην τοπική κοινωνία. "

Ο Πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής κ Καλτεζιώτης δήλωσε:
"Το πράσινο νηπιαγωγείο είναι μια σχολική μονάδα έξω από τον αστικό ιστό που βρίσκεται σε οικισμούς όπως το Μερκοβούνι με πολύ πράσινο και το σημαντικότερο με μεγάλους πραύλειους χώρους. Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι χώροι, είναι τα κλειστά σχολεία των χωριών γύρω μας σε πολύ μικρή απόσταση από την πόλη , τα οποία έχουν σταματήσει να λειτουργούν και έχουν εγκαταλειφθεί . Έχει δραστηριότητες που βοηθούν τα νήπια να αναπτύσσουν την αντίληψη τους και τις ικανότητες τους .Προσφέρει ερεθίσματα που προκαλούν το ενδιαφέρον τω ν ηπίων . Τα ερεθίσματα είναι η ίδια η φύση, η χλωρίδα και η πανίδα της ελληνικής γης με τις μεγάλες ομορφιές της είναι τα 500 φυτά που έχουμε φυτέψει εδώ στον προαύλιο χώρο και σε που ένα χρόνο όταν θα έχουν αναπτυχθεί θα έχουν δημιουργήσει μια πανδαισία χρωμάτων . Είναι τα δέντρα που έχουμε φυτέψει και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά θα ανεβαίνουν και θα σκαρφαλώνουν στους κορμούς τους. Είναι το θερμοκήπιο όπου τα νήπια βλέπουν πως μέσα από ένα σπόρο γεννιέται η ζωή είναι τα ζώα που τα παιδιά κάθε μέρα τα ταίζουν , τους μιλούν τα χαιρετάνε όταν φεύγουν από το σχολείο και στο τέλος παίρνουν τα αυγά για να τα φάνε στο σπίτι. "

Μετά το τελετουργικό τα παιδάκια είχαν ετοιμάσει ένα πολύ ωραίο τραγουδάκι και μετά ο Υφυπουργός έκοψε την κορδέλα. Το δώρο που΄δέχτηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Μερκοβουνίου ήταν το πρώτο κουδούνι του νηπιαγωγείου που ξαναχτύπησε απο τον ίδιο τον Τφυπουργό μετά απο τόσα χρόνια!!!!!!!!!!!!!!!!!







 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη