Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου‏

Η Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου
προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας
στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας
Tο Σάββατο 20η Οκτωβρίου 2012, οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας όπως και ολόκληρης της Ελλάδος, τίμησαν με θρησκευτική κατάνυξη και πάσα λαμπρότητα την μνήμη του προστάτη Αγίου τους, Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού Αγίου Αρτεμίου.
Την παραμονή της Εορτής Παρασκευή 19η Οκτωβρίου 2012. τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός, στο πανέμορφο εξωκκλήσιο που έχει υπό την προστασία του το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας, της Παναγίας της Φτέρη Μαντινείας στην θέση « ΑΜΠΕΛΙΑ».
Ανήμερα της Εορτής με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων του Σώματος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε δέηση υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως πάντων των υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος αγωνισαμένων πεσόντων και πάντων των Ανδρών και Γυναικών του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, των αδίκως τελειωθέντων εν τη ώρα του καθήκοντος, καθώς και των εν ειρήνη τελειωθέντων. Τέλος εκπρόσωπος του Σώματος ανέγνωσε το μήνυμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες προς τιμή του Αγίου Αρτεμίου συμμετείχε πλήθος κόσμου ενοριτών, Αξιωματικών - Υπαξιωματικών, υπηρετούντων και εργαζομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Αστυνομικής Διευθύνσεως Περιφερερείας Πελοποννήσου και της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αρκαδίας, καθώς και των συνταξιούχων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία εκπροσώπων των Στρατιωτικών και Τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλογών του Νομού μας.
Ο Άγιος Αρτέμιος στις ημέρες του, εργάστηκε με ζήλο και αφοσίωση για την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών. Όπου κι αν υπηρέτησε αποδείχθηκε άξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν και πρόσφερε έργο άξιο και δίκαιο.
Η πίστη του, η γενναιότητά του και η θαρραλέα αντίστασή του απέναντι στην παρανομία του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη, ο οποίος θέλησε να καταργήσει με τη βία την χριστιανική πίστη, είχε ως αποτέλεσμα την καθαίρεσή του, το βασανισμό του και το μαρτυρικό του θάνατο.
Στη σημερινή εποχή που η Ελλάδα βιώνει λογιών - λογιών δυσκολίες, την στιγμή που οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν προστασία, η Ελληνική Αστυνομία εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη έχοντας φωτεινό παράδειγμα τον προστάτη της Άγιο Αρτέμιο.
Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μάχεται καθημερινά με αφοσίωση στο καθήκον για την διασφάλιση της Δημοκρατίας, για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την ασφάλεια του πολίτη.
Ευχόμαστε ο Άγιος Αρτέμιος να σκέπη και να προστατεύει την Ελληνική Αστυνομία.




+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη