Προχωρά η αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Τρίπολης


O  Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης πραγματοποίησε συνάντηση την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στα γραφεία του Δημαρχείου με την ομάδα μελετητών που έχει αναλάβει την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Τρίπολης όπως και το σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης του Καποδιστριακού Δήμου Τρίπολης .

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε :

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

« Σήμερα 24 Οκτωβρίου έχουμε καλέσει την ομάδα μελετητών η οποία έχει αναλάβει την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Τρίπολης , καθώς επίσης και το σχέδιο χωροταξικής ανάπτυξης του Καποδιστριακού Δήμου Τρίπολης προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να δοθεί η τελική πρόταση για διαβούλευση για να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Τρίπολης .

Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και 10 με 11 χρόνια και δυστυχώς βρισκόταν εν υπνώσει .

Όταν  αναλάβαμε την ευθύνη του νέου Καλλικρατικού Δήμου «ανασύραμε» την διαδικασία και  το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να πάμε σε ένα σενάριο δυναμικό.

 Αυτή την πρόταση σήμερα την επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με τους μελετητές όπως και με το τμήμα Χωροταξίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης.


ΠΡΟΤΑΣΗ –ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
¨Η δική μας πρόταση και βούληση της παράταξης της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι και να έχει αυτή τη στιγμή την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου είναι να επιλύσουμε μέσα από την αναθεώρηση του ΓΠΣ χ θέματα που χρονίζουν και απασχολούν το Δήμο της Τρίπολης και όχι μόνο.

Θα επιχειρήσουμε μέσα από την αναθεώρηση να συνδέσουμε τον υφιστάμενο πολεοδομικό ιστό της πόλης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ώστε να λυθεί αυτό το μείζων θέμα της πρόσβασης στο πανεπιστήμιο όπως επίσης και της οργανικής του σύνδεσης με τον αστικό ιστό  της Τρίπολης. Μέσα από αυτή τη διαδικασία  θα μπορούμε να βγάλουμε και χώρους που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και για άλλες δημόσιες λειτουργίες αλλά και χώρους πρασίνου. 

 

Άλλη μια τέτοια πρόταση είναι να γίνει προς τις εγκαταστάσεις του Αστέρα δηλαδή κάποιοι θύλακες που έχουν μείνει εκτός σχεδίου να ενταχθούν με συγκεκριμένες χρήσεις. Ακόμη είναι και ένα κομμάτι ανάμεσα στην επέκταση της Κολοκοτρώνη και της επέκτασης του Σταδίου που και εκεί είχε μείνει ένα μικρό τμήμα εκτός σχεδίου όπως και κάποιοι μικροί θύλακες στην περιοχή της Κάρτσοβας που δεν είχαν ενταχθεί στο σχέδιο το 1986 και τέλος ένα τμήμα στην οδό Καλαβρύτων. 

 

Προσπαθούμε μέσα από την αναθεώρηση οτιδήποτε πρόβλημα υπήρχε να επιλυθεί αλλά και να βάλουμε τις βάσεις ώστε αυτό το ΓΠΣ να είναι εφαρμόσιμο και να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη της πόλης. 

Φυσικά μέσα από το ΣΧΟΑΠ  θα προβλέψουμε και την πιθανή επέκταση του αεροδρομίου της Τρίπολης. 


Για αυτό που δεν έγινε χρόνια τώρα  όσον αφορά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Τρίπολης δεν μπορούμε να απολογηθούμε εμείς. 

Εμείς αυτό που κάνουμε μέσα στη δύσκολη συγκυρία οικονομική, είναι αυτό το εργαλείο που υπήρχε να το αναδείξουμε στο μέγιστο βαθμό. ¨

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη