ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒ ΜΕΓ/ΛΗΣ.."Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ"

Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο στην Μεγαλόπολη συζήτηθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το μεγάλο έγκλημα που έχει γίνει στην περιοχή με το θάψιμο των σκουπιδιών .

Όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή.
Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ήταν πολύ επιθετικός και δήλωσε εκνευρισμένος με τις διαδικασίες και την τακτική που ακολουθεί ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.

Επίσης δήλωσε έκπληξη για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τις ανακριτικές αρχές και αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και δεν έγινε καμία κατάσχεση στα οχήματα.

Ενημέρωσε τους συμβούλους για όλο το χρονικό και τις ενέργειες που έχει κάνει.
Δήλωσε ότι μόνο ο Περιφερειάρχης στέκεται δίπλα στην περιοχή και όλοι οι άλλοι παίζουν ύποπτα παιχνίδια.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ρώτησε τον δήμαρχο αν κάποιος από τους οδηγούς έχει αδειάσει ποτέ σκουπίδια σε περιοχή της Μεγαλόπολης και αν ποτέ ο Δήμαρχος είχε συνάντηση με κάποιον από τους συλληφθέντες παλιότερα.

Ο κ. Μπούρας του απάντησε ότι ο ένας εργολάβος είχε φέρει παλιότερα σκουπίδια από το Δήμο Γόρτυνος και ένας άλλος από τους εμπλεκόμενους τον είχε επισκεφτεί παλιότερα στο γραφείο του αλλά τον είχε αγνοήσει.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του ο κ. Τσιριγώτης κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι άνοιξε την πόρτα στους επιτήδιους να φέρνουν σκουπίδια στην Μεγαλόπολη , όταν επέτρεπε να ρίχνουν στην Μεγαλόπολη μερικές φορές ο Δήμος Βαλτετσίου και κάποιοι άλλοι.
Επίσης του ανέφερε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Σμυρνιώτη ο οποίος του δήλωσε....
¨Ο Μπούρας ήξερε ..με είχε πάρει τηλέφωνο πριν καιρό και μου είχε πεί...Γιάννη μην τα φέρνεις στην Μεγαλόπολη!! ¨
Στο σημείο αυτό αντέδρασε έντονα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης ο οποίος αμφισβήτησε την συνομιλία και είπε χαρακτηριστικά... Αν το είπε αυτό ο κύριος Σμυρνιώτης είναι ψεύτης και λυπάμαι πολύ ...ουδέποτε έχει γίνει αυτό.

Ο Γιάννης Φουσέκης τα έβαλε και αυτός με τον Δήμαρχο Τρίπολης αλλά στάθηκε και αυτός στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τις ανακριτικές αρχές. Εξέφρασε την άποψη του ότι σκουπίδια υπάρχουν θαμμένα και σε άλλες περιοχές!!

Τέλος όλοι μαζί συμφώνησαν ότι πρέπει πρώτα από όλα να γίνει αποκαταστάση της περιοχής και να φύγουν τα σκουπίδια από τον χώρο με ευθύνη και έξοδα του Δήμου Τρίπολης.
Για τον λόγο αυτό θα σταλθούν επιστολές στον Δήμαρχο Τρίπολης στους επιθεωρητές περιβάλλοντος του Υπουργείου και στον εισαγγελέα εφετών και του Αρείου Πάγου.

Επίσης θα γίνει μήνυση του Δήμου Μεγαλόπολης και του Συλλόγου της κοινότητας Γέφυρας κατά των συλληφθέντων αλλά και κατά παντός υπευθύνου , ακόμα και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Επίσης υπάρχει η σκέψη να ενημερωθεί το ΣΔΟΕ και οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Όλοι οι ομιλιτές από όλες τις παρατάξεις καυτηρίασαν την στάση που κρατάει ο Δήμαρχος Τρίπολης και τόνισαν ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο να δώσουν διορία 10 ημερών στον Δήμο Τρίπολης να έρθει να πάρει πίσω τα σκουπίδια του αλλιώς θα του τα πάνε μόνοι τους στην Τρίπολη!!!

http://kafeneio-megalopolis.blogspot.gr/2012/10/blog-post_6794.html

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη