Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και επιχειρηματική συνάντηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας στον Άγιο Πέτρο


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του  Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο της καλύτερης επικοινωνίας με όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας αλλά και την επιτόπου συζήτηση των προβλημάτων που τις απασχολούν, πραγματοποίησε την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Πέτρου την τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου και επιχειρηματική συνάντηση.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Μπουντρούκας και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Καραγιάννης ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου. Επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια τη φιλοσοφία να βρίσκεται πάντοτε συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας της κάθε επιχείρησης και ότι βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις για να τις ενημερώσει και να τις συμβουλεύσει.

Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουν όλοι οι επιχειρηματίες αυτή τη στιγμή και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει καταβάλει μέχρι σήμερα το Επιμελητήριο για τη ρύθμιση των πυρόπληκτων δανείων και συνεχίζει να καταβάλει για τη ρύθμιση και των μη εγγυημένων. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με τον ΟΑΕΕ, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό αδυνατεί πλέον να καταβάλει τις τεράστιες εισφορές. Ο κ. Μπουντρούκας παρουσίασε την πρόταση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για το θέμα του ΟΑΕΕ, προτείνοντας τόσο τη μείωση των εισφορών, όσο και μια άλλη σειρά μέτρων που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες να διατηρήσουν την ασφάλειά τους και να έχουν αυτοί και η οικογένειά τους, μετά από τόσα χρόνια καταβολής εισφορών, την πρέπουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Τερζής και το μέλος του Δ.Σ. Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωαν. Παπαγεωργίου παρουσίασαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα όλα τα βιβλία και τις διαδικασίες που πρέπει να τηρεί μία επιχείρηση στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και στα επισιτιστικά επαγγέλματα προκειμένου να είναι πλήρης και ενημερωμένη σε οποιοδήποτε έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές του κράτους, με αποτέλεσμα να προλαμβάνεται και όχι εκ των υστέρων να θεραπεύεται η οποιαδήποτε επιβολή χρηματικών προστίμων στις επιχειρήσεις. Επίσης παρουσίασαν με απλό και πρακτικό τρόπο στους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες την διαδικασία πιστοποίησης των επιχειρηματιών ως τεχνικοί ασφαλείας των επιχειρήσεων τους καθώς και την αναγκαιότητα πιστοποίησης τους από τον ΕΦΕΤ.

Ακολούθως ο συνεργάτης του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Νικ. Μεγρέμης αφού παρουσίασε τις δράσεις του «ΑΓΑΠΗΝΩΡΑ» για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε κάθε τους επενδυτική πρόταση και ανέλυσε τα τρέχοντα προγράμματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως παρουσίασε τις δράσεις και τα εργαλεία του ευρωπαϊκού δικτύου Enterprise Europe Network για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, καθώς και τη διαδικασία αυτοαπογραφής των επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Σωτ. Πετρόπουλος παρουσίασε ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τις καινοτόμες καλλιέργειες που μπορούν να ευδοκιμήσουν στην περιοχή και για τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι συγκεκριμένες δράσεις τόσο σε νέους που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν μία νέα δραστηριότητα, όσο και σε αυτούς που θέλουν να βρουν ένα τρόπο να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

            Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο κ. Μπουντρούκας ζήτησε από όλους να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, τις οποίες μπορούν να παρακολουθούν και να ενημερώνονται:

·        με το Μηνιαίο Περιοδικό «ΕΠΙ» που αποστέλλεται δωρεάν σε όλα τα ταμειακώς ενήμερα μέλη

·        με την καθημερινή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.arcadianet.gr

·        με το ηλεκτρονικό newsletter που στέλνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση που γνωστοποιεί στο Επιμελητήριο ο κάθε επιχειρηματίας,

·          με τη γνωστοποίηση του αριθμού του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία ώστε να λαμβάνει SMS και να πληροφορείται για κάθε δράση του Επιμελητηρίου.

Επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η δραστηριότητα που αναπτύσσει το Επιμελητήριο στον τομέα των

επιχειρηματικών αποστολών και ότι θέλει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια προώθησης και προβολής των αρκαδικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Αυτή την περίοδο, υλοποιούνται από το Επιμελητήριο Αρκαδίας επιχειρηματικές αποστολές για την Κύπρο και τη διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL στο Παρίσι (σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου), ενώ παράλληλα αποστέλλονται δείγματα αρκαδικών προϊόντων σε ομογενείς επιχειρηματίες στις ΗΠΑ που επιθυμούν να τα προωθήσουν στην εκεί αγορά. Τέλος, ετοιμάζεται έκθεση αρκαδικών προϊόντων στην πλατεία Κλαυθμώνος στο αμέσως επόμενο διάστημα, για την οποία θα ενημερωθούν εγκαίρως όλα τα μέλη.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων ακολούθησαν ερωτήσεις των παρευρισκομένων επιχειρηματιών και έγινε θετικός διάλογος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη