ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΑΒΒΑΚΗ


ΜΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013

                 ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

           ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  

       





O Δήμος Τρίπολης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θωρακίσει στο δυνατό που μπορεί τον κοινωνικό ιστό της πόλης .




Κατά συνέπεια η Δημοτική Αρχή, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη ,συνεχίζει τις ενέργειες της για τον μέγιστο σκοπό της που δεν είναι άλλος από τον πολίτη και τις ανάγκες του. Γι αυτό και η μείωση των δημοτικών τελών 5 % με 10 % που έγινε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή ακολουθείται από τη μη αύξηση των ανταποδοτικών τελών και για το έτος 2013.



Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τρίπολης κ Σάββας Σαββάκης δήλωσε:



« Η Δημοτική Αρχή κατανοώντας τις ανάγκες των πολιτών στη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν προτίθεται να προβεί σε αύξηση των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2013.




Με αλληλεγγύη και ανθρωπιά η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να προσφέρει στους συνδημότες όσον το δυνατόν περισσότερη βοήθεια για αυτό και η πρώτη κίνηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να μειώσουμε τα ανταποδοτικά τέλη καθώς και τα τέλη ύδρευσης των τοπικών κοινοτήτων των πρώην Δήμων.




Όσον αφορά συγκεκριμένα τα ανταποδοτικά τέλη για τη δημοτική ενότητα Τρίπολης μειώθηκαν κατά 5% , ενώ για τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες κατά 10%. Τούτο μεταφράζεται σε μια απώλεια εσόδων του Δήμου 500.000 ευρώ.




Αυτή τη στιγμή ο Δήμος έχει 900.000 ευρώ από ανταποδοτικά τέλη, τα οποία προορίζονται για τη μισθοδοσία του προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας όπως και για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων, η οποία μεταφορά όπως όλοι γνωρίζουμε και όπως έχει πει ο κ. Δήμαρχος βεβαίως είναι κοστοβόρα αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων αυτή τη στιγμή .




Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των τιμών ζωνών στο Δήμο Τρίπολης. Συγκεκριμένα δήλωσε:




«Θέλω να απαντήσω σε κάτι κακόβουλα ψεύδη όπου ρίχνουν ευθύνες στο Δήμο για το χαράτσι με βάση τις τιμές ζωνών τόσο στο Δήμο Τρίπολης όσο και στις τοπικές κοινότητες . Πρέπει να ξέρετε ότι οι τιμές ζωνών στο Δήμο Τρίπολης έχουν αλλάξει από την 1-1-2007. Συμμορφωθήκαμε με το νόμο γιατί έπρεπε να τις προσαρμόσουμε ,αυτές που ίσχυαν το 1993 με τις νέες τιμές. Για τις τοπικές κοινότητες οι τιμές αυξήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών από 1-1-11 .




Θέλω λοιπόν να τονίσω ότι δεν έχει καμία σχέση ο Δήμος με τις αυξήσεις των τιμών ζωνών .»




Ο κ. Σάββας Σαββάκης επισήμανε στις δηλώσεις του και ένα ακόμη πολύ σοβαρό
θέμα που αφορά τις οφειλές ιδιωτών στο Δήμο.




«Αυτή τη στιγμή οφείλουν στο Δήμο 3.500.000 ευρώ . Κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού το πρώτο 9 μηνο εισπράχθηκαν 72.000 ευρώ.




Είχε εκδοθεί μια κοινή υπουργική απόφαση η οποία έληξε στις 8/10 και η οποία ήταν μια ευεργετική ρύθμιση για τους οφειλέτες αφού θα τους διαγράφονταν οι προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων , πλην όμως αυτοί που προσήλθαν δεν ξεπερνούσαν τους 10. Εμείς χωρίς τη διαγραφή των προσαυξήσεων γιατί δεν το επιτρέπει ο νόμος είχαμε μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις όμως και πάλι αδυνατούν να πληρώνουν τις δόσεις οι συνδημότες μας . Για το λόγο αυτό στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθούμε την επιμήκυνση των δόσεων σε 60.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη