ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ‏

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ
Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως εκφράζει τις βαθύτερες ευχαριστίες του σε όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία, την άρτια οργάνωση του ναού και την τήρηση της τάξης εντός και εκτός αυτού κατά την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου, πρωτοσύγκελου έως τώρα της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε:
Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην και Ποιμενάρχη μας, κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΝ, για την αμέριστη συμπαράσταση και την αρωγή του στην όλη οργάνωση και τέλεση της χειροτονίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό μας.
Την αστυνομία για τα μέτρα τάξης που έλαβε εντός και εκτός του ναού και η οποία με την παρουσία της λειτούργησε αποτρεπτικά σε όσους είχαν σκοπό να διαπράξουν παράνομες πράξεις.
Το κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης το οποίο φρόντισε για την τήρηση της τάξης εντός του Ναού ιδιαίτερα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Τους Ιεροψάλτες της πόλεώς μας οι οποίοι με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έψαλαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
Το κλιμάκιο της ΕΡΤ το οποίο κινηματογράφησε και αναμετάδωσε αυτό το ιστορικό για την Μητρόπολη, την Τρίπολη και τον Ναό μας, γεγονός το οποίο είχε συμβεί πάλι πριν σαράντα και πλέον έτη, στην χειροτονία του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ.
Τις εθελόντριες, τους εθελοντές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες της ενορίας μας, οι οποίοι επί διήμερου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για την καθαριότητα και την ευπρέπεια του Ναού μας.
Τις εκατοντάδες των ευσεβών χριστιανών, Κληρικών και λαϊκών, οι οποίοι προσέτρεξαν και συμμετείχαν με την δέουσα ευλάβεια στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας και της χειροτονίας του νέου Μητροπολίτου.
Όλους όσους με καθ' οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν ώστε σε ελάχιστο χρόνο να οργανωθεί αυτή η εκδήλωση.
Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του
Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη