ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΒΒΑΚΗΣ: ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΤ ΚΑΙ Η ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Σήμερα στην συνέντευξη τύπου ο αντιδημαρχος κ. Σαββακης έδωσε απάντηση σε αρκετά θέματα:

"επί τη ευκαιρία θέλω να απαντήσω σε κάτι κακόβουλα ψεύδη που για το χαράτσι ρίχνουν ευθύνες στο Δήμο ότι ο Δήμος καθόρισε τις τιμές ζωνών τόσο στο Δήμο Τρίπολη όσο και στις τοπικές κοινότητες , πρέπει να ξέρετε ότι οι τιμές ζωνών στο Δ. Τρίπολης έχουν αλλάξει  από την 1-1-2007  και συμμορφωθήκαμε με το νόμο γιατί έπρεπε να τις προσαρμόσουμε αυτές που ίσχυαν το 1993 με τις νέες τιμές, για δε τις τοπικές κοινότητες οι τιμές αυξήθηκαν με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών από 1-1-11 . Δεν έχει καμια σχέση ο Δήμος με τις αυξήσεις των τιμών ζωνών

Όσον αφορά το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουμε περικοπές πόρων γύρω στο 60% σε σύγκριση με το 2010. Το πρώτο σενάριο είναι ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας των Δήμων, όπως θα γίνει ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑΤ. Οι Δήμοι θα ασχολούνται μόνο με την αποκομιδή των απορριμμάτων  και να εισπράττουν τα χρήματα τα οποία θα τα δίνουμε στους βιομήχανους, ποιοι θα είναι αυτοί δεν ξέρω, που θα αναλάβουν την τελική διαχείριση των σκουπιδιών.

Η ιταλική μαφία των σκουπιδιών τα αγοράζει τα σκουπίδια από τους Δήμους. Εδώ θέλουν οι Δήμοι να τους πληρώνουν και από πάνω.

Και η Ληξιαρχική υπηρεσία θα ανατεθεί στους συμβολαιογράφους. Δεν μένει τίποτα για τους Δήμους (για να κοπεί η σύνταξη του αποθανόντος)."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη