Λειτουργία ξενώνα κακοποιημένων γυναικών στην Τρίπολη


 

  Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Τρίπολης

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:

 

«Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό στάδιο , ίσως είμαστε μπροστά από τις 13 Περιφέρειες.  Την επόμενη εβδομάδα κλείνει το θέμα του τόπου εγκατάστασης και από κει και πέρα ξεκινάμε την υλοποίηση του προγράμματος. Ήδη έχουμε στείλει για έγκριση στην Υπουργική Επιτροπή τις προβλεπόμενες θέσεις για αυτό το διάστημα που θα λειτουργήσει ο ξενώνας προκειμένου να προχωρήσουν και οι απαραίτητες προσλήψεις .

Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στα γραφεία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα έγινε μια τεχνική σύσκεψη που μετείχα τόσο εγώ όσο και η διευθύντρια Προγραμματισμού παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των φύλων  της κυρίας Ζέττας Μακρή .

 Σκοπός της συνάντησης μας ήταν  να λυθούν κάποια τεχνικά θέματα και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της δράσης και κατά συνέπεια σε απορρόφηση πόρων. Παράλληλα μας επιδόθηκε και ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας επενδύσεων και ανάπτυξης του Υπουργείου Ανάπτυξης που ζητάει επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των συγχρηματοδοτούμενων έργων μεταξύ του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο οποίο πρόγραμμα είναι ενταγμένο και το συγκεκριμένο έργο του Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών.

Επιπλέον μας δόθηκε η δυνατότητα  να έχουμε μια συζήτηση με τους εκπροσώπους των άλλων Δήμων που ήταν στην σύσκεψη ,με τον Υπουργό  κ. Χαράλαμπο  Αθανασίου και την κ. Ζέττα Μακρή γενικότερα για την ανάπτυξη κοινωνικών δομών στους Δήμους .

 

Πολύ σύντομα προχωρούμε  τις διαδικασίες  τις οποίες ζητάει το Υπουργείο Ανάπτυξης .

Να σας ενημερώσω ότι ξεκίνησε η λειτουργία  του Συμβουλευτικού Κέντρου   που είναι ένας παράλληλος θεσμός με το Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών .

Εμείς όπως γνωρίζεται συνεχίζουμε τις δράσεις μας στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας και προχωρούμε με γρήγορους ρυθμούς  στο κοινωνικό παντοπωλείο , ήδη τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ,προχωρούμε σε κοινωνικό ιατρείο και είμαστε σε συνεννόηση με τον Σύλλογο  φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ώστε να  μπορέσουμε να παρέχουμε  κάποιες ώρες μαθημάτων ,με μορφή κοινωνικού φροντιστηρίου ,και σε παιδιά που σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν έχουν την δυνατότητα  να υποστηριχθούν οικονομικά από τις οικογένειες τους.

Ο Δήμος Τρίπολης  σε αυτήν την συγκεκριμένη συγκυρία θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αναπληρώσει  τα κενά που δημιουργούνται από τις περικοπές σε μισθούς και  συντάξεις και φυσικά από το τραγικό πρόβλημα της ανεργίας που όπως είδατε ξεπέρασε  το 25% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας .»

  •  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη