ΜΕΛΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ!!!

Το δημοτικό συμβούλιο καλείται να πάρει απόφαση για το αν θα διατηρηθεί το παράρτημα του ΚΑΠΗ ή θα ενσωματωθεί με το πάνω στην Βαλτετσίου , έτσι επιστολή έστειλαν 71 υπογράφοντες, προς το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης και ζητούν να μην κλείσει το παράρτημα του ΚΑΠΗ.
Στην επιστολή αναφέρουν «Εντιμότατοι άρχοντες
Κυκλοφορούν φήμες για το κλείσιμο του παραρτήματος ΚΑΠΗ στη γειτονιά Μπασιάκου. Είναι βέβαιο ότι η κατάργηση του θα συμβάλει στην κοινωνικό απομόνωση των ηλικιωμένων με δυσάρεστες επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία και τις παραπέρα συνέπειες στην οικογενειακή και κοινωνική ζωή.
Οι ηλικιωμένοι δεν είναι το δυσβάστακτο φορτίο της κοινωνίας, όπως το αντιλαμβάνονται κάποιοι «υπεύθυνοι» δημοτικοί σύμβουλοι , αλλά είναι ενεργά μέλη που συμβάλλουν στη διατήρηση των οικογενειακών δεσμών και του κοινωνικού ιστού μέσα από την προβολή της παράδοσης, την πείρα και τη σοφή καθοδήγηση σε δύσκολες καταστάσεις….
Αλλά, ενώ είναι υποχρέωση όλων και ιδιαίτερα της δημοτικής αρχής να συμβάλουν στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων, αποδεικνύοντας στην πράξη την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, κάποιοι επιθυμούν να καταργήσουν τη ζωή στις γειτονιές (βασικό στοιχείο της κοινωνίας) και να τους στριμώξουν σ΄ένα κτίριο στο ήδη επιβαρυμένο και δύσκολα προσβάσιμο στο κέντρο της πόλης.
Ίσως ( και εδώ είναι η ουσία) να προβληθεί η δικαιολογία ότι τα οικονομικά του Δήμου επιβάλλουν μια τέτοια αναγκαστική λύση.
Για το συγκεκριμένο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΠΗ πληροφορούμαστε ότι η δημοτική δαπάνη είναι ελάχιστη.
Δεν το γνωρίζουμε γι΄αυτό ζητάμε να έχουμε μια υπεύθυνη δημόσια απάντηση από τον κ. Δήμαρχο.
Τι στοιχίζει σήμερα η λειτουργία του παραρτήματος ΚΑΠΗ στη γειτονιά Μπασιάκου;
Από την πλευρά μας, τα υπογράφοντα μέλη (όπως και το σύνολο της ευρύτερης περιοχής) αποδεχόμαστε την αύξηση της τιμής των ποτών για την κάλυψη εξόδων, ώστε να μην υπάρξει καμία δικαιολογία, εκτός ίσως από τη διαφαινόμενη…. Εμπάθεια κάποιων μικρόνοων που ελπίζουμε ότι θα καμφθούν μπροστά στο ηθικό δίκαιο αίτημα μας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη