Οι μαθητές….επιτυχημένοι επιχειρηματίες


Πρωτότυπες ιδέες, τη φαντασία και το επιχειρηματικό τους πνεύμα παρουσίασαν οι βραβευμένοι μαθητές στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας

 

Με στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές την έννοια της επιχειρηματικότητας, να συνεργαστούν, να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μιας δράσης ή επιχείρησης διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας από το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network,  με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας.

 

Στην εκδήλωση για την απονομή των βραβείων, που διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Μισθός, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι Αρκαδίας, Διευθυντές Λυκείων, επιχειρηματίες γονείς και φίλοι των συμμετεχόντων και πλήθος κόσμου.

 

Μιλώντας με μεγάλο ενθουσιασμό για τα σχέδια των παιδιών, που αναδεικνύουν τα αγροτικά, πολιτιστικά, τουριστικά στοιχεία της Αρκαδίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Ιωάννης Μπουντρούκας, στη διάρκεια του χαιρετισμού του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ελπίδα της νέας γενιάς που έρχεται να επενδύσει στην ανάδειξη και προβολή του «ελληνικού», του «αρκαδικού» πλούτου και στην κοινή δράση και συνεργασία.

 

Ο κ. Πέτρος Μισθός αναφέρθηκε στις δυνατότητες που έδωσε ο διαγωνισμός στους μαθητές για να αναπτύξουν συνεργασίες μέσα στην σχολική και επιχειρηματική κοινότητα και τόνισε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες ενθαρρύνουν την καινοτομία και υιοθετούν την εξωστρέφεια ως βασική φιλοσοφία.

 

Για την πρωτοτυπία των ιδεών των μαθητών και την εξοικείωση τους με την  επιχειρηματικότητα έκαναν λόγο ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, κ. Πολύδωρος  Χαριτωνίδης και η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας κα. Καλλιόπη Δημητρέλη, ευχαριστώντας θερμά τον εμπνευστή της ιδέας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου καθώς και τους καθηγητές και γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

 

          Πριν από τις παρουσιάσεις των βραβευμένων σχολείων έγινε μια σύντομη παρουσίαση των συμμετεχόντων σχολείων:  2ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  «To Σαπούνι της Κρίσης», ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΥΡΟΥ «Στήσιμο  της  έναρξης μιας εικονικής, Τουριστικής   Επιχείρησης: Ένας νέος κόσμος γεννιέται στο Τουριστικό, Γίγνεσθαι», ΓΕΛ ΤΡΟΠΑΙΩΝ «Marketing plan μιας υποθετικής επιχείρησης», ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ «Μελισσοκομική Επιχείρηση στην περιοχή Μεγαλόπολης», στα οποία στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν ειδικές τιμητικές πλακέτες για τη συμμετοχή τους.

 

            Τα βραβεία έλαβαν τα σχολεία: 1ο Βραβείο – 1500 ευρώ στο 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ με την εργασία «Επιχείρησέ το», 2ο Βραβείο – 1000 ευρώ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ με την εργασία «Επιχειρώντας» και  3ο Βραβείο – 750 ευρώ στο ΕΠΑΛ ΑΣΤΡΟΥΣ, με την εργασία «ΠΑΝ-Αρκαδική Ευωχία»

 

 

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ευχαριστεί για ακόμη μία φορά τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, το Δ/ντη κ. Π. Χαριτωνίδη, καθώς και την υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Αρκαδίας κα. Καλλιόπη Δημητρέλη, για την άριστη συνεργασία και την επιτυχία αυτής της πρώτης προσπάθειας με σκοπό την παρουσίαση της έννοιας της επιχειρηματικότητας στους μαθητές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη