ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ


Η Δημοτική Αρχή καταγγέλλει τόσο την συμπεριφορά των ασυνείδητων πολιτών που καταστρέφουν τα βυθιζόμενα κολωνάκια που τοποθέτησε  η Δημοτική Αρχή στους πεζόδρομους της πόλης  όσο και τη συμπεριφορά των ασυνείδητων οδηγών που παρκάρουν παράνομα σε πεζόδρομους και πλατείες .

 Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης κ. Γιώργος Καρλής  σχετικά με  τις καταστροφές που έγιναν στα βυθιζόμενα κολωνάκια , το παράνομο πάρκινγκ αλλά και για το θέμα των  τραπεζοκαθισμάτων     δήλωσε:

« Με μεγάλη λύπη θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου .

Η δημοτική αρχή κάνει μια προσπάθεια να μπει μια τάξη σε αυτή την πόλη η οποία σε πολύ σύντομο  χρονικό διάστημα και ιδιαίτερα το ιστορικό κέντρο της θα έχει αλλάξει . Δυστυχώς όμως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι προβαίνουν σε δολιοφθορές  και καταστροφές .Με δύο λόγια καταστρέφουν  την προσπάθεια του Δήμου για μια ανθρώπινη πόλη.

 Συγκεκριμένα η δημοτική αρχή τοποθέτησε στους περισσότερους πεζόδρομους βυθιζόμενα κολωνάκια τα οποία είναι και αρκετά ακριβά, το κάθε βυθιζόμενο κολωνάκι στοιχίζει 700 ευρώ . Σκοπός  αυτής της ενέργειας είναι οι δρόμοι να είναι  αποκλειστικά για το σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Όμως  στον Προφήτη Ηλία,   στη Φιλελλήνων , στην Νεομ. Δημητρίου και στην Τάσου Σεχιώτη , τα βυθιζόμενα κολωνάκια καταστράφηκαν. Από ποιον εμείς δεν ξέρουμε.  Έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ποιοι έχουν κάνει αυτή τη δολιοφθορά.

 Είναι μεγάλη ντροπή να κάνει προσπάθεια ο Δήμος , να ξοδεύει αρκετά χρήματα , να θέλει να έχει μια ανθρώπινη πόλη όπως μας αξίζει  και να υπάρχουν μερικοί που προβαίνουν σε καταστροφές.                Και δεν είναι μόνο αυτό .Η Πλατεία Πετρινού , η οποία ακόμη δεν παραδόθηκε μία ωραία κατά τη γνώμη μου πλατεία ,έχει γίνει πάρκινγκ. Πολυτελή αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού παρκάρουν στο μέσο της πλατείας εκεί που έχει γίνει πλακόστρωση.

 Τις νυχτερινές ώρες που δεν υπάρχει δημοτική αστυνομία αν επισκεφτείτε τους πεζόδρομους θα δείτε ότι εκεί είναι ένα απέραντο πάρκινγκ . Με έγγραφο μου έχουμε ειδοποιήσει την ελληνική αστυνομία να λάβουμε μέτρα για το παράνομο παρκάρισμα των οχημάτων όπως και για τα δίκυκλα .

 Δεν υπάρχει καμία ανοχή από τη δημοτική αρχή , ούτε από τη δημοτική αστυνομία ούτε από μένα προσωπικά .  Ήδη έχει δοθεί εντολή να εφαρμοστεί πάλι το μέτρο περί αφαίρεσης των πινακίδων .

 
Θέλω να πιστεύω ότι  θα έχουμε κάποιο αποτέλεσμα . Δεν είμαι υπέρ των σκληρών μέτρων, δεν είμαι υπέρ του αυταρχισμού. Όμως πρέπει να υπάρξουν σκληρά μέτρα αν δεν σταματήσει η παραβατικότητα.

Το ιδανικότερο είναι με συναινετικές διαδικασίες  να πείσουμε τους πολίτες ότι αυτό είναι για το καλό της πόλης μας ,ότι  είναι για το συμφέρον όλων μας  και να σταματήσει η παραβατικότητα.

Όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κ.Καρλής δήλωσε:

Πριν λίγες μέρες είχαμε μια σύσκεψη με τον εμπορικό σύλλογο , μετείχε ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και αρμόδιοι φορείς . Την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου  είχαμε άλλη μια σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΒΑ, αναμένουμε και τον κ. Μπίκο που έκανε τη μελέτη, έπειτα θα ακολουθήσει άλλη μια σύσκεψη  και στο επόμενο ή μεθεπόμενο συμβούλιο θα υπάρξει μια κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία τη Πλ. Πετρινού  αλλά και για τους πεζόδρομους που θα γίνουν τώρα, Εθνικής αντίστασης και Τ. Σεχιώτη .

 Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η αναρχία στην πλατεία  Πετρινού και στους άλλους δρόμους. Δεν μπορούν να υπάρχουν αλλού τέντες, αλλού ομπρέλες , τα τραπεζοκαθίσματα αλλού να είναι 10 και αλλού 5 μέτρα . Αν δεν υπάρξει αυτή η κανονιστική απόφαση  τα τραπεζοκαθίσματα θα  καταλάβουν  όλη την Πλατεία Πετρινού.

Οι καταστηματάρχες δεν σέβονται καμιά παρατήρηση ούτε της δημοτικής  αστυνομίας ούτε της δημοτικής αρχής.  Κάνουν ότι θέλει ο καθένας.  Τα πλέξι γκλάς είναι παράνομα , είναι πολεοδομικά αυθαίρετα, οι τέντες είναι αυθαίρετες και αισθητικά δεν ταιριάζουν στην πόλη . Για το λόγο αυτό  προτείναμε μήπως αυτές οι τέντες όπως και τα διαχωριστικά των καταστημάτων  να τα κάνει ο  ίδιος ο Δήμος .θα καλέσουμε μετά τους καταστηματάρχες να τα πληρώσουν με τα δημοτικά τέλη για να σταματήσει για πάντα αυτή η ανομοιομορφία ,αυτή η κατάσταση που  ο καθένας  κάνει ότι θέλει . Σε λίγες μέρες θα το δούμε αυτό στην κανονιστική πράξη.

Η πλατεία Πετρινού είναι για το κοινό όχι μόνο για τους επαγγελματίες. Με τη βοήθεια της αστυνομίας και τη δική μας θα μπουν όλα σε μια σειρά.»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη