ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS

Απο χθές φιλοξενούνται στην Τρίπολη μαθητές από σχολεία άλλων χωρών σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγών μαθητων Comenius.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης τους υποδέχτηκε με τους καθηγητές τους στο Παλιό Δημαρχείο και δήλωσε:
“Σας καλωσορίζω στο Δήμο Τρίπολης, ελπίζω ο τι  η φιλοξενία του Μουσικού Σχολείου θα είναι αυτή που περιμένετε, με ενημέρωσε ο Διευθυντής και οι καθηγητές ότι θα έχετε ένα πρόγραμμα όχι μόνο στο Δήμο Τρίπολης αλλά και σε όλη την Αρκαδία αλλά και στην επίσκεψη στην Αργολίδα, στις Μυκήνες και στην Ακρόπολη, ελπίζω να περάσετε καλά. Σαν Δήμο Τρίπολης παίρνουμε πρωτοβουλίες για συνεργασία ιδιαίτερα στο κομμάτι των  πολιτιστικών ανταλλαγών με χώρες της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και όχι μόνο . Ήδη έχουμε αδελφοποιηθεί με πόλεις της Γερμανίας και της Κύπρου , μέσα στην Ευρώπη γιατί υπάρχουν και αδελφοποιήσεις εκτός Ευρώπης, ΗΠΑ, θα θέλαμε να ευχηθούμε να είναι η διαμονή σας ευχάριστη”

ο  Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης κ. Μπιστόλας δήλωσε:
«στα πλαίσια ενός προγράμματος Comenius που προβλέπει ανταλλαγές μαθητών ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. και σε συνεργαζόμενες χώρες και συνεργαζόμενες είναι η Ελβετία, η Νορβηγία και η Τουρκία, η Σερβία και η Κροατία. Αυτά τα προγράμματα έχουν ένα πολύ μεγάλο καλό , το Comenius γενικά, ανταλλάσσουν οι μαθητές εμπειρίες , επαφές, μένουν στα σπίτια φίλων, δημιουργούν μεγάλες φιλίες . ανταλλάσσουν και οι εκπαιδευτικοί επαφές, γνωρίζουν ο ένας τον άλλο , για ένα κοινό μέλλον, για μια κοινή προοπτική που έχουμε στα πλαίσια της Ε.Ε.  Αυτό το Comenius που μετέχει το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης  και έχει κέντρο της οργάνωσης του το σχολείο από τη Γερμανία το Ντίσελντορφ συγκεκριμένα , είναι ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που γίνονται με 10 χώρες και μπορεί να καταλάβει κανείς, με λίγη σκέψη το μέγεθος της δυσκολίας να οργανωθεί ένα τέτοιο project και στα στενά οικονομικά πλαίσια που προκύπτουν»

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη