IV ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ- 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ!!!!!

Μια πολύ όμορφη αλλά και ενημερωτική βραδιά πέρασαν όσοι παρευρέθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης χθες βράδυ. Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη συμμετοχή της IV Μεραρχίας Πεζικού Πελοποννήσου στους νικηφόρους Βαλκανικούς πολέμους 1912-13 έγινε μια επετειακή εκδήλωση, προκειμένου να αναδειχτεί η προσφορά της Μεραρχίας στους αγώνες του έθνους.
Αρκετός κόσμος από τις στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και το παρόν έδωσαν ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο Διοικητής ΚΕΕΜ Σπάρτης, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας, ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ, εκπρόσωποι Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι Τρίπολης κ. Καρλής και κ. Ταλούμης, δημοτικοί σύμβουλοι , οπλίτες και σμηνίτες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από το Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχο κ. Μάνθο Μπελέκο και συνεχίστηκε με τις ομιλίες από: τον Επίκουρο καθηγητή του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτιστικών αγαθών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιο Χρήστου και από τον Επιτελάρχη της IV Μεραρχίας Πεζικού κ. Δρακόπουλο για τη συμμετοχή της Μεραρχίας στους Βαλκανικούς πολέμους, συνοδευόμενη από ανάλογη παρουσίαση (προβολή). Έπειτα ακολούθησε μια προβολή βίντεο με την ιστορική αναδρομή της Μεραρχίας και έκθεση φωτογραφίας.

Ο Διοικητής της IV Μεραρχίας Πεζικού Ταξίαρχος κ. Μάνθος Μπελέκος δήλωσε :

"Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η Μεραρχία συνεχίζει και σήμερα το έργο της με υψηλό ηθικό και φρόνημα, είμαστε αποφασισμένοι όποτε και όταν απαιτηθεί να εκτελέσουμε εις το ακέραιο την αποστολή μας όπως ακριβώς έκαναν και οι προγονοί μας, αξιωματικοί και οπλίτες της θρυλικής IV Μεραρχίας Πελοποννήσου"

*φωτο, βιντεο, ρεπορταζ: Βάλια Αμπατζή- Στρατιωτικός Ρεπόρτερ (stratiotikathemata.blogspot.com)








Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη