Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση SIAL‏


Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση SIAL η οποία διοργανώθηκε από 21 έως 25 Οκτωβρίου 2012 στο Eκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Η έκθεση αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με περίπτερο εντός του ελληνικού περιπτέρου του Ο.Π.Ε.Ε  και φιλοξένησε 30 Πελοποννησιακές  εξαγωγικές επιχειρήσεις.

 

Μέσα από την συμμετοχή επιτεύχθηκε προβολή των Πελοποννησιακών προϊόντων καθώς και η προώθηση των Πελοποννησιακών εξαγωγικών επιχειρήσεων η οποίες είτε παρευρέθηκαν είτε απέστειλαν υλικό στο χώρο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια της 5ήμερης έκθεσης διανεμήθηκε προωθητικό φυλλάδιο με όλη την πληροφόρηση για τα προϊόντα της Πελοποννήσου αλλά και του συνόλου των εξαγωγέων μέσω του εξειδικευμένου portal που δημιουργήθηκε ειδικά για την έκθεση www.pelopexpo.com.  Για την μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών διενεργήθηκε viral καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου είχε αναφορά η έκθεση Sial από το προσωπικό της Περιφέρειας. Οι Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες είχαν τη δυνατότητα να προβάλουν τα προϊόντα τους, να συναντηθούν με εισαγωγείς από όλο τον κόσμο αλλά και να λάβουν τεχνογνωσία για τις διεθνής τάσεις από τα περίπτερα των ανταγωνιστών τους.

 

Στα πλαίσια της συμμετοχής έγινε ενημέρωση του επαγγελματικού  κοινού με εξειδικευμένο προσωπικό για τα Πελοποννησιακά προϊόντα, δοκιμές σε πάγκους γευσιγνωσία λαδιού και οίνου, φέτας, μελιού, σύκου στο χώρο της Πελοποννήσου. Ενώ οι παρευρισκόμενοι Πελοποννήσιοι εξαγωγείς προχώρησαν σε επιχειρηματικά ραντεβού εντός του διαμορφωμένου χώρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

 

 Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό της έκθεσης την Τρίτη 23/10/2012 η πραγματοποίηση μιας live επιδείξης και κεράσματος Πελοποννησιακής κουζίνας καθόλη τη διάρκεια της ημέρας  στο  χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) του Ελληνικού Περιπτέρου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευθούν καγιανά με σύγκλινο, χυλοπίτες με κόκκορα, παραδοσιακό τραχανά, μήλα τηγανητά, Πελοποννησιακά κρασιά και πολλές άλλες λιχουδιές της Πελοποννήσου. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μέσω live ανακοίνωσης στα μεγάφωνα του χώρου  ενημερωνόταν το κοινό της έκθεσης για την Πελοποννησιακή-Μεσογειακή διατροφή, τον τουρισμό της Πελοποννήσου και φυσικά τα προϊόντα της Πελοποννήσου.  Ενώ τη Δευτέρα 22/10/2012 Έλληνας γευσιγνώστης μεταξύ άλλων ενημέρωσε σε ειδική εκδήλωση Γάλλους δημοσιογράφους και blogger γαστρονομίας για τις ποικιλίες των Πελοποννησιακών τροφίμων και ποτών.

 

Επικεφαλής της Πελοποννησιακής αποστολής στην έκθεση Sial ήταν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης  Ανάπτυξης Κωνσταντίνα Νικολάκου. Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο  Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο εμπορικός ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι Παναγιώτης Ζαραγας καθώς και αντιπροσωπείες από Χώρες που συμμετείχαν στην Έκθεση.

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη