ΤΡΙΠΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012‏

Δεῦτε ἴδωμεν πιστοί, ποῦ ἐγεννήθη ὁ Χριστός· ἀκολουθήσωμεν λοιπὸν ἔνθα ὁδεύει ὁ ἀστήρ, μετὰ τῶν Μάγων Ἀνατολῆς τῶν Βασιλέων. Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν, ἀκαταπαύστως ἐκεῖ. Ποιμένες ἀγραυλοῦσιν, ᾠδὴν ἐπάξιον, Δόξα ἐν ὑψίστοις λέγοντες, τῷ σήμερον ἐν Σπηλαίῳ τεχθέντι, ἐκ τῆς Παρθένου, καὶ Θεοτόκου,
ἐν Βηθλεὲμ τῆς Ἰουδαίας.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου εορτάστηκε µεγαλοπρεπώς σε κάθε γωνιά της γης.
Η αυγή της 25ης Δεκεμβρίου 2012, βρήκε τούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, µεστούς πιστών εορταζόντων το µέγα µυστήριον, το εν ταπεινώσει Θεού γενόµενον. Η Εορτή της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού, αποτέλεσε και αποτελεί, σηµαντικό γεγονός για την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας µας και τον Εορτολογικό της κύκλο, καθώς η Εορτή αυτή έρχεται να εκφράσει την άπειρη αγάπη του Θεού και να αντιτείνει στην σκληροκαρδία του ανθρώπου την φιλανθρωπία του Θεού.
Ο Σεβασµιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ χοροστάτησε στην Ακολουθία του όρθρου και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία της Εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, παρουσία πλήθους πιστών χριστιανών, αρχόντων του τόπου, καθώς και του Υπουργού Υγείας Ανδρέου Λυκουρέντζου, ο οποίος συμμετείχε στην Εορτή από την αρχή της Ακολουθίας του Όρθρου.
Δεκάδες πιστών περίμεναν καρτερικά να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να λάβουν το ευλογημένο αντίδωρο από το χέρι του Σεβ. Μητροπολίτου μας, λαμβάνοντας και τις Αρχιερατικές του ευχές και Ευλογίες του.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

1 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε καλή χρονιά και όχι αυτή που μας ετοιμάζουν, με ιδιωτικούς στρατούς...!!! Δείτε διαβολικά ντοκουμέντα... http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8503.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη