Με πολύ χαρά, ιδιαίτερη προσοχή και δέος, τα μικρά παιδάκια του Κατηχητικού Σχολείου, αντίκρισαν τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, να τους κάνει το μάθημα του Σαββάτου της 8ης Δεκεμβρίου 2012‏

Ο ΣΕΒ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΔΙΔΑΞΕ
ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
               

Με πολύ χαρά, ιδιαίτερη προσοχή και δέος, τα μικρά παιδάκια του Κατηχητικού Σχολείου, αντίκρισαν τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, να τους κάνει το μάθημα του Σαββάτου της 8ης Δεκεμβρίου 2012, το οποίο είχε μεταφερθεί εντός του Μητροπολιτικού Ναού, μιας και είχε άμεση σχέση γνωριμίας των παιδιών με τα Ιερά Σκεύη που χρησιμοποιούνται στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό και την Θεία Λειτουργία, καθώς και τα μέρη του Ορθόδοξου Ιερού Ναού.

Αφού αρχικά η Κατηχήτρια παρουσίασε και καλωσόρισε τον Σεβ.Ποιμενάρχη μας, ακλούθησε η καθιερωμένη προσευχή και ενθύμισε στα παιδάκια τη είχε ειπωθεί στο προηγούμενο μάθημα.

Εν συνεχεία ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ανέλαβε την παρουσίαση στα παιδάκια των Ιερών Σκευών, εξηγώντας την χρησιμότητά τους και τον συμβολισμό τους. Δεν παρέλειψε να δείξει και να εξηγήσει στα μικρά παιδιά το πρόσφορο και την χρησιμότητά του, καθώς να τους δώσει να κατανοήσουν τον σημαντικό και ξεχωριστό συμβολισμό του στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και λατρεία.

Το μάθημα έκλεισε με ευχές εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου μας, για καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα και κατά Θεόν Φωτισμό και Πρόοδο.

Τέλος τα παιδάκια προσκάλεσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, στην Χριστουγεννιάτικη Εορτή του Κατηχητικού Σχολείου, η οποία θα γίνει την 16η Δεκεμβρίου, εορτή την οποία έχει επιμεληθεί η κατηχήτρια του σχολείου και οι μικροί μας φίλοι.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη