Χριστουγεννιάτικη συναυλία του «Ορφέα» Τρίπολης


Το ερχόμενο Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, ο «Ορφέας» θα διοργανώσει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία παρουσιάζοντας ένα εορταστικό, παραδοσιακό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη μικτή χορωδία του «Ορφέα» η οποία θα παρουσιάσει το έργο «Στο Χριστό στο κάστρο» που έγραψε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και μελοποίησε ο μεγάλος συνθέτης, αρχιμουσικός και πιανίστας Νίκος Αστρινίδης (1921 – 2010) σε λιμπρέτο του Νίκου Γρηγοριάδη. Το έργο ετοίμασε για τη μικτή χορωδία η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο καθηγητής μουσικής κ Γεώργιος Μιχαλόπουλος.

Στη συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας θα μας μιλήσει για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου.

Το εορταστικό πρόγραμμα θα κλείσει η παιδική χορωδία η οποία θα αποδώσει κάλαντα και ύμνους Χριστουγέννων, παραδοσιακά τραγούδια και γιορτινές μελωδίες των ημερών. Τη παιδική χορωδία θα διευθύνει η μουσικός κα. Πόπη Ηλιάκη που προέρχεται από την παιδική και νεανική χορωδία του «Ορφέα».

Καλούμε τους Τριπολίτες φίλους μας να παρακολουθήσουν την εορταστική αυτή εκδήλωση που αποτελεί σταθμό για τα νέα παιδιά του «Ορφέα».

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη