ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Ο Δήμος Τρίπολης, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό κράτος και μέσα από τον Τομέα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, δρομολογεί νέες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη ανέργων και οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, με τη δημιουργία κοινωνικού ιατρείου στο Δήμο. 

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής  κ. Μαρία Εικοσιδέκα  δήλωσε:

Ο Δήμος Τρίπολης, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα των δημοτών ,έχει ήδη προβεί στην δημιουργία κοινωνικών δομών και στην εκτέλεση κοινωνικών δράσεων με σκοπό την αλληλεγγύη και την βοήθεια των συμπολιτών μας. Στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής επεκτείνει την δράση του και δημιουργεί Κοινωνικό Ιατρείο το οποίο θα απευθύνεται σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, σε άστεγους ,σε άτομα που  έχουν χαμηλό εισόδημα και γενικότερα σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

 Το Κοινωνικό Ιατρείο θα προσφέρει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη ,σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, με τον Σύλλογο Νοσηλευτών Αρκαδίας , με οδοντιάτρους, φυσιοθεραπευτές και άλλους εθελοντές, προσπαθώντας να υποστηρίξει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι βιώνουν την υφιστάμενη οικονομική κρίση.

 

Το Κοινωνικό Ιατρείο θα στεγαστεί σε χώρο του Δημαρχείου και θα στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που έχουν εκφράσει την επιθυμία να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους.

 

Ευελπιστούμε σε μια συνεργασία και  με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο  προκειμένου να λειτουργήσει παράλληλα και η δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου με σκοπό την ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πολίτη.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Απευθύνεται σε ανασφάλιστους πολίτες ,σε άνεργους που δεν έχουν καμία ασφαλιστική κάλυψη. Τα δικαιολογητικά τα οποία θα απαιτηθούν για την έκδοση της Κάρτας Υγείας ,είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που απαιτούνται για την εγγραφή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ,επιπλέον θα θέλουμε μια βεβαίωση ότι ο πολίτης δεν είναι ασφαλισμένος σε κάποιο φορέα του Δημοσίου ,ΙΚΑ κτλ.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε η ίδρυσή και η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας και αμέσως μετά θα καταρτιστεί το  εβδομαδιαίο πρόγραμμα λειτουργίας μαζί με τους εθελοντές γιατρούς για να λειτουργήσει στα τέλη του Δεκεμβρίου..

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Υπάρχουν εθελοντές που θα εξασφαλίσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό του ιατρείου.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη