Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προ των Χριστουγέννων κατά Κυριακήν εσπερινών κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας - νέος Πρωτοσύγγελος Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας ο Αρχιμ. Θεοκλήτος Ντούλιας‏

Χθες Κυριακή 16η Δεκεμβρίου 2012, στις 5.30 το απόγευμα και μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των προ των Χριστουγέννων κατά Κυριακήν εσπερινών κηρυγμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.
Αναπτύχθηκε δε επιτυχώς εκ του Ιεροκήρυκος Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοκλήτου Ντούλια, το ξεχωριστό και ουσιώδες θέμα: « Η ΣΥΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΦΥΟΥΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ ».
Σε αυτήν την πνευματική σπορά της Τοπικής μας Εκκλησίας, συμμετείχε για πολλοστή φορά, πλήθος κόσμου, Ιερέων και όπως πάντα με τις ευλογίες και την παρουσία του Σεβαστού Ποιμενάρχου μας.
Μετά το πέρας του Θείου κηρύγματος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομίλησε σχετικά με την ποικιλόμορφη προσφορά του Ιερού μας Κλήρου και ανακοίνωσε στο θεοφιλές ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας, τον νέον Πρωτοσύγγελον της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόκλητον Ντούλιαν, μέχρι πρότινος Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον της Μητροπόλεως, ευλογώντας αυτόν και ευχόμενος καλήκαρπη σταδιοδρομία, καλή δύναμη στην καινούργια του αποστολή, προς όφελος των πιστών χριστιανών και της τοπικής Εκκλησίας.
Τα κατά Κυριακήν Εσπερινά κηρύγματα, θα συνεχιστούν και πάλι κατά το νέο έτος 2013, αρχής γενομένης από την Κυριακήν 13ην Ιανουαρίου 2013, με σκοπό να εμβαθύνουμε δια του ακηράτου φωτός του Χριστού μας στις αλήθειες που ευαγγελίζεται η γραπτή και προφορική Εκκλησιαστική μας παράδοση.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη