Για να κάμψουμε την αδιαλλαξία της κυβερνητικής τρόικας, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα του λαού στη δράση.

- Τι μας διδάσκουν οι πρόσφατες κινητοποιήσεις διαφόρων λαϊκών στρωμάτων;;;;
- Τι βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας;;;;
- Τι μαθαίνουμε από τα λιμάνια της χώρας μας;;;;
- Τι μαντάτα έρχονται από τα μπλόκα των Αγροτών μας στους Εθνικούς δρόμους;;;;
- Το συμπέρασμα που άνετα βγάζει ο καθένας μας είναι ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά των λαϊκών κινητοποιήσεων σε χρόνο αλλά και σε τρόπο.
- Μπήκαν πρώτοι στο χορό του αγώνα, οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας.
- Αν και ο αγώνας τους είχε μία αρκετά ικανοποιητική συμμετοχή και δυναμική, στο τέλος σταμάτησε ύστερα από την επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση σε μέρος των απεργών.
- Αφού σταμάτησαν οι αστικές συγκοινωνίες,άρχισαν τον αγώνα τους οι ναυτεργάτεςτης νησιωτικής επιβατικής ναυσιπλοΐας.
- Αν και αυτός ο αγώνας είχε ικανοποιητική συμμετοχή και δυναμική,αφού όλοι μας θυμόμαστε ότι δεν έφευγε κανένα πλοίο, εν τούτοις ύστερα από την επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση η απεργία σταμάτησε και όλα από τότε «βαίνουν καλώς».
- Στη συνέχεια μπήκαν στον αγώνα οι Αγρότες μας.
Πρώτη δουλειά της κυβέρνησης ήταν να τους διασπάσει με τη γνωστή μέθοδο, του διαίρει και βασίλευε.
- Βρήκε, εκεί που δεν είχε δεκάρα προς διάθεση και έδωσε κάποια ψίχουλα σε ένα δικό της (της επιρροής της) μπλόκο, το μπλόκο της κουλούρας όπως το ξέραμε, έτσι για να δημιουργήσει αίσθημα ηττοπάθειας στα άλλα μπλόκα των Αγροτών.
- Πάντοτε υπάρχουν οι προσκυνημένοι, σε όλους τους αγώνες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
- Ταυτόχρονα άρχισε να χτυπάει με σκληρό και βάναυσο τρόπο τους Αγρότες στα μπλόκα που επιμένουν να είναι στους δρόμους.
- Πρώτοι δέχτηκαν τις «φιλοφρονήσεις» της κυβέρνησης οι Αγρότες του μπλόκου της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας στην Ανθίλη και σήμερα Πέμπτη, οι Αγρότες του μπλόκου της Εθνικής Κορίνθου-Πατρών κοντά στο Κιάτο.
Χτύπημα στο σταυρό!!!Που λέμε στη καθομιλουμένη.
Η αγριότητα σʼ όλο το μεγαλείο της.
Τι θα δούμε στη συνέχεια;;;;
- Αν δεν δυναμώσουν τα μπλόκα, με τη συμμετοχή όλων των Αγροτών και των κτηνοτρόφων, μαζί με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους.
- Αν δεν γεμίσουν οι πλατείες στις 20Φλεβάρη από το κόσμο της εργασίας, όπου να διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και για τον αυταρχικό και αντισυνταγματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις.
- Αν οι φοιτητές δεν το πάρουν απόφαση, να βοηθήσουν τον αγώνα των πατεράδων τους.
- Αν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν σταματήσουν να κλαίνε τη μοίρα τους, βλέποντας κάθε βράδυ το ταμείο τους άδειο.
- Αν οι άνεργοι δεν σταματήσουν να ελπίζουν ότι θα βρούνε εργασία από κάποιο θαύμα.
- Αν οι συνταξιούχοι δεν σταματήσουν να βλέπουν με παθητικότητα τα αλλεπάλληλα κοψίματα της σύνταξής τους.
Δεν πρόκειται να δούμε ΤΙΠΟΤΑ μα ΤΙΠΟΤΑ το διαφορετικό!!!!
- Τα ΜΑΤ θα βρίσκονται παντού και πάντοτε, φρεσκογυαλισμένα και σιδερωμένα και θα κραδαίνουν στον αέρα τα γκλόμπς με επιθετικές διαθέσεις. Τα φυσερά τους με τα δηλητηριώδη αέρια, θα είναι μέχρι πάνω γεμάτα, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να ξεράσουν το θανατικό τους.
- Ο αγώνας από μεμονωμένες κοινωνικές ομάδες, πότε η μία και πότε η άλλη, με ξεχωριστά και επί μέρους αιτήματα η κάθε μία, δεν οδηγεί πουθενά.
- Έχουμε να κάνουμε με παρατεταγμένες σε ένα συμπαγές μέτωπο, όλες τις δυνάμεις του οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, διανθισμένες μάλιστα και με τον μαϊντανό της«αριστερής» ΔΗΜ.ΑΡ.
- Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση χωρίς το παραμικρό ίχνος αναλγησίας για το λαό.
- Με μια κυβέρνηση που έχει πάρει εντολή από τʼ αφεντικά της, να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, τα οικονομικά συμφέροντά τους.
- Καμία υποχώρηση, στις λαϊκές διεκδικήσεις,με όποιο κόστος και αν χρειαστεί.
- Στην άκαμπτη αυτή στάση του κατεστημένου,της ολιγαρχίας του πλούτου, της συμμορίας των ληστών, που ληστεύουν τον πλούτο της χώρας μας, αφήνοντας μόνο τα κόκαλα και τα ψίχουλα σ΄ αυτούς που τον παράγουν,οι αδικημένοι, οι καταφρονημένοι, οι στριμωγμένοι, οι πάσχοντες από αυτή τη ληστεία που συμβαίνει σε βάρος τους, μόνο ένα δρόμο έχουν να διαλέξουν.
Εκείνο του Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Υ Α Γ Ω Ν Α!!!
Τη μέρα εκείνη, Τετάρτη20-2-2013 και ώρα 10.30 το πρωϊ στη Πλατ. Αγ. Βασιλείου στη Τρίπολη, Ας δώσουμε ραντεβού όλοι μας, με τη Ζωή, με την Υγεία, με τη Χαρά, με το Μέλλον.
Τάσος Παπαζαχαρίας
16- 2 - 2013

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη