«Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, αλλά με την αλλαγή νοοτροπίας και μοντέλου ανάπτυξης και αυτό πρέπει να φανεί στην πράξη»


Συνέντευξη του Προέδρου Επιμελητηρίου Αρκαδίας

«Η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων, αλλά με την αλλαγή νοοτροπίας και μοντέλου ανάπτυξης και αυτό πρέπει να φανεί στην πράξη».

Ο κ. Ιωάννης Μπουντρούκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ημερήσια εφημερίδα της Μεσσηνίας «Ελευθερία» Σαββατοκύριακο, κάνει λόγο για το «τέρας» της γραφειοκρατίας, την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες.

            Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου επιτίθεται κατά του «κακού παρελθόντος» λέγοντας ότι: «Η προχειρότητα και η έλλειψη οργάνωσης και αξιοπιστίας, καθώς και η αντίληψη του «εύκολου κέρδους» που μας διέκρινε στο παρελθόν δεν έχουν χώρο στο νέο οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον».

Στην ίδια συνέντευξη επισημαίνει και το μεγάλο θέμα με τα πυρόπληκτα δάνεια που οι συντονισμένες παρεμβάσεις των διοικήσεων των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών έπιασαν τόπο και οι επαγγελματίες κέρδισαν χρόνο. Τονίζει, όμως, ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για να βρεθεί μία οριστική λύση για το θέμα.

            Παράλληλα ο ίδιος εκτιμά ότι οι εξαγωγές και ο τουρισμός μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη της περιοχής, αρκεί το Κράτος με τη σειρά του να τις στηρίξει με πρωτοβουλίες και δυνατότητες χρηματοδότησης για να μπορέσουν να αναπτυχθούν. Δεν παραλείπει να τονίσει τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την στήριξη των εξαγωγών, όπως τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στο εξωτερικό, τις εκπαιδευτικές αποστολές επαγγελματιών για αναβάθμιση των προσόντων τους κ.ά.

            Ολοκληρώνοντας την συνέντευξή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας σχετικά με την εκτίμησή του για το μέλλον των επιχειρήσεων, αναφέρει χαρακτηριστικά:  «Δε μου αρέσει καθόλου η μοιρολατρία και ο μηδενισμός. Επιλέγω να είμαι θετικός και να πιστεύω ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα θα χρησιμοποιήσει αυτήν την κρίση ως μία ευκαιρία στροφής: στροφή προς την ποιότητα, την καινοτομία, τις αξιόπιστες υπηρεσίες. Θα πρέπει τα επόμενα χρόνια να υπάρχει αυστηρός έλεγχος των δαπανών και προσεκτικές κινήσεις, αλλά πραγματικά επιλέγω να μένω οπαδός του «ελληνικού επιχειρηματικού δαιμονίου» και της ικανότητάς του να επιβιώσει και να επανέλθει δριμύτερο».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Ελευθερίας online: http://www.eleftheriaonline.gr/pdf/2013-02-02&03.pdf

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη