ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ Η ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Τρίπολη με το Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μπουντρούκα και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος το μεσημέρι. Συζήτησαν , αντάλλαξαν απόψεις και έβαλαν μπρός την κανονιστική απόφαση για τη λειτουργία της Πλατείας Πετρινού κυρίως.

Τι είναι η κανονιστική? Ο Δήμαρχος είπε:
" Η Πλατεία Πετρινού έχει ουσιαστικά τελειώσει και πρέπει να μπει ένας κανονισμός λειτουργίας που θα έχει σχέση όχι μόνο με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων αλλά και την ομοιομορφία των οποιονδήποτε κινητών κατασκευών που θα τοποθετηθούν με τη λειτουργικότητα των υπολοίπων καταστημάτων αλλά και των κατοίκων της περιοχής. Και βασικά να μη παρεμποδίζει τη χρήση της πλατείας.  Πρέπει να περιφρουρηθεί και να είναι κατά το δυνατόν πιο λειτουργική για όλους όσους θέλουν να χαρούν αυτό το έργο που κατασκευάστηκε."

Θα ξηλωθούν πρόχειρες κατασκευές? Θα μπουν κιγκλιδώματα?

Ο Δήμαρχος απάντησε: "Ξεκινάμε από μια μηδενική βάση αφού έγινε αποδεκτό από όλους και αυτό που θα αποφασιστεί υπάρχει δέσμευση ότι θα τηρηθεί απαραίτητα. Ευχόμαστε να λειτουργούμε χωρίς κιγκλιδώματα  τώρα αν χρειαστεί να μπουν και κιγκλιδώματα θα δουμε, μπορεί να χρειαστεί να μπουν"

Για τη σύσκεψη δήλωσε:
"Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , μέλη της διοίκησης του επιμελητηρίου και της ομοσπονδίας όπως και ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης σχετικά με την διαχείριση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται με την ολοκλήρωση των έργων της πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης. Με βάση αυτή τη κατάσταση που διαμορφώνεται θέλουμε να προχωρήσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί στη θέσπιση μια κανονιστικής απόφασης για τη λειτουργία των πεζοδρομημένων χώρων και της Πλατείας Πετρινού και στα πλαίσια αυτού του διαλόγου που υπάρχει για την κανονιστική απόφαση και για την καλύτερη δυνατή χρήση των νέων πεζοδρόμων από αυτή τη συνάντηση με το επιμελητήριο και τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών αλλά και τις ομοσπονδίες . Με σεβασμό λοιπόν στα ιστορικά κτίρια και στις λειτουργίες της πόλης να καταλήξουμε σε ένα κανονισμό ο οποίος θα έχει να προσφέρει τόσο στους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται αλλά κυρίως στην οικονομία της πόλης αλλά και στη λειτουργία ώστε καμία δραστηριότητα να μη παρεμποδίζεται αλλά όλα να λειτουργούν αρμονικά."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη