Εγκανιάσθηκε το Μουσείο- Αρχείο Νεότερης Πελοποννησιακής Ιστορίας

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης και η Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου (ΕΔΙΑΠ) εγκαινίασαν σήμερα το Μουσείο - Αρχείο Νεότερης Πελοποννησιακής Ιστορίας που βρίσκεται στην οδο Λαγοπάτη 2, στο κληροδότημα Τραμπίδου .

Εκεί και ο Πρόεδρος της ΕΔΙΑΠ κ. Αντρέας Κωτσιόπουλος ο οποίος ως γνωστό πρόσφερε τα μέγιστα στην Τρίπολη τα χρόνια της Αντίστασης.
Πολλοί φίλοι αλλά και φορείς ήρθαν να τιμήσουν τα εγκαίνια. Ανάμεσα σ΄αυτους ο Πρόεδρος Δημ. Συμβ. κ. Ταλούμης, οι Αντιδήμαρχοι Κουκάκης, Κάρλος και Σαββάκης, ο Επιτελάρχης κ. Δρακόπουλος, ο βουλευτής Ζαχαριάς, η Πρόεδρος ΦΟΤ, κλπ

Μετά τα εγκαίνια κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΔΙΑΠ.

Ο κ. Κωτσιόπουλος μίλησε για το σημαντικό έργο που έχει προσφέρει ο Δήμος Τρίπολης στον αγώνα της ΕΔΙΑΠ καθώς και για το υλικό του Μουσείου που περιλαμβάνει 2140 τόμους βιβλίων, συλλογή νομισμάτων και αφισών, 100 χάρτες, 50 λευκώματα, 100 ημερολόγια, 1000 φώτο, 300 φύλλα εφημερίδων και 300 φύλλα περιοδικών και πολλά άλλα.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: "Σήμερα εδώ στο κτίριο Τραμπίδου είχαμε τη μεγάλη χαρά και τη συγκίνηση να εγκαινιάσουμε αυτή την έκθεση της Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Πελοποννήσου που με πρωτοβουλία και πολλών παλιότερων όπως του αείμνηστου Ηλία Ρέβελα, έχει συγκεντρωθεί ένα τεράστιο υλικό το οποίο αποτυπώνει σημαντικές στιγμές της ιστορίας της περιοχής μας. Η Προσπάθεια συνεχίζεται με τον κ. Αντρέα Κωτσιόπουλο και τους συνεργάτες του και ως δημοτική αρχή έχουμε την υποχρέωση αυτό το αρχείο να το διαφυλάξουμε και να το δώσουμε στις επόμενες γενιές"

Το Μουσείο έχει δωρεάν είσοδο και είναι ανοιχτό 11πμ - 3μμ.













 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη