ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Ιδιοκτήτες καταστημάτων                                                                             1/4

Μαζικής Εστίασης,

Ιδιοκτήτες Εμπορικών καταστημάτων και

Ιδιοκτήτες-Οικοπεδούχοι

επί των υπό ανάπλαση οδών

Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντιστάσεως

 

Προς

Επιμελητήριο Αρκαδίας                                                                    Τρίπολη 27 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμοι κύριοι,

    Κατόπιν προσκλήσεως  από τον Πρόεδρο και την επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας η οποία συγκροτήθηκε  για να γνωμοδοτήσει σε θέματα που αφορούν στα  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που εδρεύουν επί των δρόμων Τ. Σεχιώτη και Εθν. Αντιστάσεως που τελούν υπό καθεστώς ανάπλασης και κατόπιν ώριμων διαβουλεύσεων καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα τα ποία θέλουμε με την παρούσα επιστολή να σας παραθέσουμε.

    Καταρχήν θέλουμε να σας διευκρινίσουμε ότι εκτός της ιδιότητος μας ως επιχειρηματίες της Τρίπολης, είμαστε και ενεργοί πολίτες με έντονη δραστηριότητα και απόψεις γύρω από τα κοινά, οι οποίοι ενδιαφερόμαστε πρωτίστως να έχουμε μία όμορφη πόλη  για τις οικογένειες μας, τα παιδιά μας και γενικότερα  για όλους τους συμπολίτες μας ανεξαιρέτως. Ως εκ τούτου σαν επιχειρηματίες δεν μας απασχολεί να δραστηριοποιούμαστε εις βάρος των υπολοίπων κοινωνικών ομάδων.Γι΄αυτό το λόγο στις υπό ανάπλαση οδούς όπου εδρεύουν τα καταστήματα μας,  επιθυμούμε να υπάρχει μέριμνα  για τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους μόνιμους κατοίκους, ΟΛΟΥΣ τους επαγγελματίες, τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τους επισκέπτες από τις υπόλοιπες περιοχές.

    Έχοντας σαν γνώμονα αυτές τις θέσεις, ταυτιζόμαστε  και συμπορευόμαστε με την επιστολή-πρόταση της 23ης Νοεμβρίου 2012 του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, αλλά και την επιστολή της 24ης Ιανουαρίου 2013 των συναδέλφων μας που εδρεύουν οι επιχειρήσεις τους στην Πλατεία Πετρινού και επιθυμούν την διάταξη των τραπεζοκαθισμάτων τους σύμφωνα με την παλαιά κανονιστική.Παρακαλούμε και εσείς σ΄αυτή την περίπτωση να συνηγορήσετε προς αυτήν τη κατεύθυνση.

            Όσον αφορά τους δρόμους που εδρεύουν οι δικές μας επιχειρήσεις, όπως έχουμε πληροφορηθεί από αρμοδίους επί του θέματος και διαβάζοντας διάφορα δημοσιεύματα του περιοδικού και ηλεκτρονικού τύπου, δεν είναι στις προθέσεις του Δήμου μας  να αδειοδοτήσει τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος να έχουν την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον εξωτερικό χώρο έμπροσθεν των προσόψεων τους.

Η θέσπιση αυτού του μέτρου όμως, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και η αιτιολόγηση της θέσης μας είναι απλή και αυτονόητη.    

  Με την εφαρμογή  αυτής της απόφασης από  την δημοτική μας αρχή, ωθείται στην πόλη μας η επιχειρηματικότητα των 2 ταχυτήτων, γιατί αυτομάτως ευνοούνται επιχειρηματίες

2/4

 εστίασης σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ στις δύο κεντρικές οδούς   αδικούνται , αφού δεν θα έχουν ίσες ευκαιρίες δραστηριοποίησης. Το ίδιο θα γίνει και με τους εμπόρους, όπου αδικούνται  όσοι δεν έχουν τα καταστήματα τους στους δύο κεντρικούς δρόμους όπου υπάρχει σκέψη ‘‘να χαρακτηριστούν ως καθαρά εμπορικοί’’. Επίσης όσοι έχουν ιδιοκτησίες (καταστήματα,γραφεία) αδικούνται, γιατί εν μία νυκτί θα δουν τα μισθώματα και τις υπεραξίες της περιουσίας τους  να πέφτουν κάθετα, αφού δεν  θα νοικιάζονται εύκολα και ούτε στις ίδιες τιμές όπως κατά το παρελθόν!   

Όλες αυτές οι συνέπειες θα προκληθούν στις επιχειρήσεις με μία και μόνο απόφαση από την Δημοτική μας αρχή -εάν παρθεί- και το χειρότερο όλων είναι ότι από την μεριά μας δεν θα μπορέσει να υπάρξει  καμία δυνατότητα αντίδρασης ή ελιγμού και θα οδηγηθούμε σε περισσότερα λουκέτα.

   Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν προτείνουμε με την σειρά μας  τα εξής:

  1.Είναι επιτακτική ανάγκη να χορηγηθούν άδειες για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων  στις επιχειρήσεις εστίασης επί των οδών Τ. Σεχιώτη, Εθνικής Αντίστασης και γενικότερα όλων των δρόμων που θα πεζοδρομηθούν.Αυτό πρέπει να γίνει  με όρους και κανόνες (όπως αναφέρεστε εύστοχα και στην δική σας επιστολή), που θα πρέπει να ισχύουν ακριβοδίκαια για ΟΛΗ την πόλη.

    2. Ο Δήμος Τρίπολης θα πρέπει άμεσα να καταρτίσει τη  νέα κανονιστική που έχει εξαγγείλει εδώ και πάρα πολύ καιρό.Η καθυστέρηση έκδοσης της νέας κανονιστικής και ο μη έλεγχος των επιχειρήσεων έχουν σαν αποτέλεσμα την άναρχη κατάσταση των παρελθόντων ετών και εμείς είμαστε οι πρώτοι που δεν το θέλουμε αυτό! Επιθυμούμε λοιπόν  να τεθούν κανόνες για να εφαρμόζονται και σε περίπτωση ανακολουθιών τα αρμόδια όργανα να επιλαμβάνονται των καθηκόντων τους.

 

     3.Ως προς το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων προτείνουμε συγκεκριμένα να γίνεται από τις 5:00 εως τις 10:00 τις πρωινές ώρες και από τις 15:00  εως τις 17:00 τις απογευματινές ώρες.

   4. Επειδή κατά μήκος των 2 δρόμων υπάρχουν πλείστες επιχειρήσεις διανομής των προιόντων τους με οχήματα, να δοθεί άδεια προσπέλασης με προυποθέσεις για ήπια οδήγηση γιατί όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορούν ξαφνικά τα καταστήματα αυτά να κλείσουν.

   Συνοψίζοντας ζητάμε από το συμβούλιο σας να ταχθεί υπέρ των αιτημάτων μας και να τα προωθήσει προς τον Δήμο Τρίπολης και κάθε αρμόδιο όργανο, διεκδικώντας την εφαρμογή τους μαζί με κάποιους εκπροσώπους από τον κλάδο μας.     

Τέλος θέλουμε να σας εκφράσουμε τις θερμές μας  ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την μέχρι τώρα υποστήριξη που μας παρέχετε σ΄αυτή  την δύσκολη συγκυρία για όλες τις επιχειρήσεις.Εμείς από την μεριά μας θα είματε πάντοτε αρωγοί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και θα τις ενισχύουμε.
                                  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη