Απαγόρευση κυκλοφορίας , σε τμήμα που συνδέει την Τ.Κ. Λυκαίου Δήμου Μεγαλόπολης με την Τ.Κ. Νέδα Νομού Μεσσηνίας


Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

            Έχοντας υπόψη:

1.   Το υπ. αριθ. 7799/574 από 31-01-2013 έγγραφο της Δ-νσης Τεχνικών έργων της Π. Ε. Αρκαδίας, σύμφωνα με το οποίο, απαιτείται η άμεση διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της Επ.Ο. Λυκαίου – Νέδας, από τη συμβολή της με την περιφερειακή οδό του οικισμού Λυκαίου έως τα όρια του Νομού Αρκαδίας, για την αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων στους χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό, επειδή αυτή έχει υποστεί σοβαρές βλάβες (κατολισθήσεις σε τέσσερα τμήματα της εν λόγω οδού, αποκοπή τμήματος οδοστρώματος και καθιζήσεις, κατά τμήματα, κ.λ.π.) λόγω πρόσφατης κακοκαιρίας.

2.   Την υπ. αριθ. 2517/1/53-α-α από 05-02-2013  σημερινή αναφορά Α. Τ. Μεγαλόπολης

3.    

4.   Την ανάγκη διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παραπάνω οδό, προς πρόληψη τυχόν ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό.

      Ιδόντες  και τις διατάξεις

του άρθρου 52 παρ. 1,2 του Ν. 2696/1999 «περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπου αναφέρεται ότι, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις μπορούν να παίρνουν μέτρα ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας προσωρινά, όταν αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ή σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση προσωρινών καταστάσεων.

 

                                           Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ  Ι  Ζ  Ο  Υ  Μ  Ε  

Ø  Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήμα της  Επαρχιακής οδού που συνδέει την Τ.Κ. Λυκαίου του Δήμου Μεγαλόπολης με την Τ. Κ. Νέδα Νομού Μεσσηνίας και ειδικότερα από την Τ.Κ. Λυκαίου μέχρι τα όρια του Νομού Αρκαδίας, επειδή το παραπάνω τμήμα της οδού, έχει υποστεί σοβαρές βλάβες (κατολισθήσεις σε τέσσερα τμήματα της εν λόγω οδού, αποκοπή τμήματος οδοστρώματος και καθιζήσεις, κατά τμήματα, κ.λ.π.) λόγω πρόσφατης κακοκαιρίας, προς αποφυγή πρόκλησης ατυχημάτων από τους  χρησιμοποιούντες την παραπάνω οδό.

Ø  Η παρούσα απόφαση έχει ισχύ, μέχρι αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων.

Ø  Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους Αστυνομικούς με τοποθέτηση της κατάλληλης οδικής σήμανσης, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη