Σμυρνιώτης για το λιμάνι Άστρους : δεν μπορώ να συναινέσω εγώ σε μια διαδικασία που πιθανώς να δημιουργήσει υπόνοιες αδιαφάνειας

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης, Δήμαρχος Τρίπολης αλλά και σαν εκπροσωπος της ΠΕΔ είπε για το λιμάνι του Άστρους όσον αφορά τη θέση τη δικιά του:

" Υπήρξε ένα έργο το οποίο πήρε έγκριση περιβαντολλογικών όρων αν δεν κάνω λάθος 26 Μαϊου 11 από τον τότε Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης τον κ. Αποστολόπουλο.  Αυτό το έργο είναι πολύ σοβαρό γιατί στην πορεία έγιναν και καταστροφές λόγω κακοκαιρίας στο λιμάνι , έγινε μια προσπάθεια με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και Περιφέρειας Πελοποννήσου να δημοπρατηθεί, δηλαδή ουσιαστικά εκχώρησε την αρμοδιότητα αυτή ο μεταξύ Δήμος Βόρειας Κυνουρίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου .  Από όσο γνωρίζω ήταν δυο άγονες δημοπρασίες  μέσα σε μια απεργία των μηχανικών του Τεχνικού Επιμελητηρίου  και έγινε και μια μετά 22 Νοεμβρίου αν δεν κάνω λάθος η οποία και αυτή κατέστη άγονη. Επιχειρήθηκε μετά από την Περιφέρεια το έργο να γίνει με απευθείας διαπραγμάτευση.  Και γι αυτό το λόγο, δεν ξέρω αν είναι νόμιμο,  αποφάσισε η διαχειριστική αρχή να ζητήσει και  τη γνώμη  του τεχνικού συμβουλίου δημοσίων έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εκεί εμπλέκομαι ως εκπρόσωπος της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.  Πράγματι  ήρθε αυτή η εισήγηση , υπήρχαν 29 εργολάβοι εταιρείες.  Και εκεί είπα βεβαίως εμείς θέλουμε να γίνει το έργο  αλλά δε μπορεί να γίνεται ουσιαστικά με επιλεκτική  πρόσκληση κάποιων, οι οποίοι μπορεί να είναι 3-4 , όπως ήταν η εισήγηση . Ή αργή ή με επιλεκτική πρόσκληση.  Και ζητείται και εμάς ως τεχνικό συμβούλιο αρμόδιο που συμβουλεύει την Περιφέρεια και όλους του Δήμους  και όλους τους φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου να έχουμε λόγο στην διαδικασία. Από τους 29 μπορούσαμε να καλέσουμε τους 10 , 15 , 7 και αν δεν έρχονται δεν θα τους γίνει η ανάθεση . προτιμήθηκε να περάσει έτσι  και να ανατεθεί χωρίς να έχουμε δική μας παρέμβαση , η εισήγηση ήταν θα δούμε μετά ποιους θα καλέσουμε . Εμείς είπαμε από την αρχή να αποφασίσουμε ποιους θα καλέσουμε , πέρασε μια πλειοψηφία, εγώ διεφώνησα και νομίζω από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι τώρα μπορούσε να γίνει άλλη μια προσπάθεια για διαγωνισμό ώστε να έχουμε και  δυο διαγωνισμούς σε μια ομαλή διαδικασία  αφού οι δυο θεωρήθηκαν ότι ήταν σε μια περίοδο που δεν υπήρχε προσέλευση λόγω της απεργίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.   Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς  το Δήμο Β. Κυνουρίας τον έχουμε βοηθήσει  και ως τεχνική υπηρεσία του Δήμου Τρίπολης έχοντας και την αρμοδιότητα υποστήριξης  σε κάποιους Δήμους που δεν έχουν τεχνική υπηρεσία ο Δήμος Β. Κυνουρίας βέβαια έχει ώστε να λύσουμε και κάποια θέματα που υπήρχαν με την εκκαθάριση κάποιων έργων παλαιών όπως  ήταν ο βιολογικός  καθαρισμός. Αλλά από κει και πέρα δεν μπορώ να συναινέσω εγώ σε μια διαδικασία που πιθανώς να δημιουργήσει υπόνοιες αδιαφάνειας  ή οτιδήποτε άλλο."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη